Foto: Valsts kanceleja

Igaunijas premjers Andruss Ansips ir atļāvis "Vienotības" priekšvēlēšanu kampaņā izmantot viņa izteikumus, kuros viņš slavē Latvijas kolēģi un "Vienotības" galveno vēlēšanu lokomotīvi Valdi Dombrovski.

Partija "Vienotība" savās politiskajās reklāmās izmanto Ansipu, kurš tajās pozitīvi izsakās par Dombrovski un izsaka cerību, ka viņš arī turpmāk ieņems Latvijas valdības vadītāja amatu.

Igaunijas valdības preses pārstāvis Villu Kānds šādu soli skaidroja ar to, ka Ansips jau vairākkārtīgi publiski paudis savus uzskatus, ka Dombrovskis ir labs politiskais līderis, kurš ir paveicis lielu darbu. Atbalsts izteikts tieši Dombrovskim, jo viņš esot vienīgais no Latvijas partiju premjera amata kandidātiem, kuru Igaunijas premjers personīgi tik labi pazīst.

Ansips neesot pret nevienu no pārējiem valdības vadīšanas pretendentiem, taču, tāpat kā citi Eiropas politiķi, arī Igaunijas premjers esot novērtējis, "cik Dombrovskis ir ļoti labs līderis", norādīja Kānds.

Tajā pat laikā Igaunijas premjers uzsver, ka tas būs tikai un vienīgi Latvijas iedzīvotāju pašu lēmums, par ko viņi nolems balsot gaidāmajās Saeimas vēlēšanās.

Ansips ir pārliecināts, ka labā sadarbība starp Igauniju un Latviju turpināsies arī pēc vēlēšanām, piebilda Kānds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!