Foto: DELFI
Igaunijas un Latvijas "ātrie" sākuši īstenot projektu, kura mērķis ir nodrošināt operatīvu un kvalitatīvu neatliekamo medicīnisko palīdzību abu valstu pierobežā, portālu "Delfi" informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Ševčenko.

Igaunijas veselības padomes (Estonian Health Board) un NMPD sadarbības projekts tiek īstenots Eiropas reģionālās attīstības fonda daļēji finansēta projekta "Igaunijas – Latvijas programma 2007. – 2013.gadam" ietvaros. Tā mērķis ir veicināt valstu vienotu un saskaņotu rīcību, sniedzot neatliekamo medicīnisko palīdzību Igaunijas un Latvijas iedzīvotājiem pierobežas reģionā. Projekta aktivitātēs piedalās arī Valgas un Vidzemes slimnīcas.

Decembra sākumā Igaunijā jau notikusi projekta rīcības komitejas pirmā tikšanās, kuras laikā pārrunāts aktivitāšu plāns pirmajam projekta periodam. Tuvāko sešu mēnešu laikā plānots savstarpēji apzināt ātrās palīdzības sniedzējus abās valstīs, aprakstīt NMP izsaukuma izpildes procesus, ietverot informāciju arī par brigāžu sastāvu un citas lietas. Tiks izstrādāta īpaša NMP terminu vārdnīca latviešu, igauņu, krievu un angļu valodās, kas atvieglos dispečeru savstarpējo sazināšanos krīzes un ikdienas situācijās.

Dienesti projekta laikā vairākkārt viesosies viena pie otras, tādējādi savstarpējā komunikācijā apmainoties ar uzkrāto pieredzi un risinot dažādus ar sadarbību saistītus jautājumus.

Projekts ilgs 18 mēnešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!