Foto: F64

Rīgas domes Labklājības departaments noslēdzis 21 000 eiro vērtu līgumu ar Igoru Kudrjavcevu par cigun nodarbību pasniegšanu galvaspilsētas iemītniekiem un tās viesiem, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Labklājības departamenta pārstāve Nikola Tilgale-Platace portālam "Delfi" paskaidroja, ka cigun nodarbības Kudrjavcevs pasniegs projekta "Mēs par veselīgu Rīgu! – daudzveidīgi un pieejami veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi" ietvaros.

Visas projekta aktivitātes par 85% finansē Eiropas Sociālais fonds, bet pārējos 15% nomaksā no valsts budžeta.

Cigun nodarbības Kudrjavcevs pasniegt sāks februārī. Kopumā viņam uzdots pasniegt 300 nodarbības 15 Rīgas vietās. Kudrjavcevam būs jāstrādā arī nedēļas nogalēs un dažādos dienas laikos, lai nodrošinātu rīdziniekiem un pilsētas ciemiņiem iespēju nodarbības apmeklēt ērtā laikā.

Nodarbību laiku un vietu varēs atrast mājaslapas "www.veseligsridzinieks.lv" sadaļā "Kalendārs".

Tilgale-Platace norādīja, ka projekta aktivitātes ir balstītas uz labo praksi sabiedrības veselībā, uz pierādījumiem balstītām metodēm, kā arī uz nozaru speciālistu ieteikumiem un ņemot vērā iedzīvotāju intereses.

"Balstoties gan uz medicīniskā cigun pozitīvo ietekmi garīgās veselības un fiziskās veselības veicināšanā, gan uz ielās iedzīvotāju intereses un iniciatīvas, aktivitāte uzsākta 2018. gada augustā un īsā laikā ir ieguvusi lielu popularitāti pašvaldības iedzīvotāju, jo īpaši vecāka gadagājuma cilvēku. Nodarbības šobrīd apmeklē liels skaits pašvaldības iedzīvotāju," teica Tilgale-Platace.

Projekta mērķis ir uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem, jo īpaši nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem. Projektā paredzēts gādāt par prioritārajām veselības jomām, proti, sirds un asinsvadu slimībām, onkoloģiskajām slimībām, kā arī bērnu un psihisko veselību.

Igors Kudrjavcevs ir cigun skolotājs medicīnas ciguna dibinātājs Latvijā. Viņš ir vairāku grāmatu autors, Černobiļas kodolavārijas seku likvidētājs un personības treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!