Foto: LETA

"Vienotībā" ir pulcējušies tehnokrāti, bet partijai trūkst gladiatora, kas spilgti iestātos par šī politiskā spēka iecerēm, šodien notiekošajā "Vienotības" domes sēdē savu skatījumu par partijas vietu Latvijas politiskajā ainavā pauda politologs Ivars Ijabs.

Viņš norādīja, ka pēdējos mēnešos "Vienotības" reitingi samazinās, taču partijai, kura strādā valdībā, tas neesot "nekas ārkārtīgi briesmīgs". Pēc politologa teiktā, partijas, kas ir ilgi pie varas, nevar "uzraut" reitingus tik strauji kā jauni populisti, kuri atnāk un saka, ka visu veidos no jauna.

Tomēr būtisks jautājums ir tas, vai "Vienotība" spēs uzraut reitingus tā, lai arī pēc vēlēšanām turpinātu būt sistēmu veidojoša partija, sacīja Ijabs.

Vienlaikus politologs vērsa uzmanību, ka konkurentu, koalīcijas partneru reitingi pieaug. Viņš rezumēja, ka kopumā "Vienotības" vēlētājs "dabā pastāv" un ir diezgan noturīgs, turklāt izglītotāks un prorietumnieciskāks nekā citu partiju vēlētāji, tomēr "Vienotības" vēlētājs par savu partiju nav augstās domās - viņš redz to kā ietekmīgu, nopelniem bagātu, bet vienlaikus arī augstprātīgu, bezprincipiālu un ar dubultmorāli apveltītu.

Ijabs izteicās, ka "Vienotība" Latvijas politiskajā vidē dzīvo "nevis no procentiem, bet no kapitāla". Partijā ir tehnokrāti, bet trūkst galdiatora, trūkst cilvēka, kas iestātos par idejām, atzīmēja politologs, piebilstot, ka šādi gladiatori ir izteikti citās partijās. "Vienotības" ministri kā tādi zaudē sacensību ar gladiatoriem," sacīja Ijabs.

Viņš arī pieminēja, ka "Vienotība" bieži tiek izmantota kā lifts jeb instruments, ar kura palīdzību nonākt kādā labā amatā.

Kā ziņots, "Vienotība" šodien Rīgā pulcējusies uz domes sēdi, lai prezentētu savus politiskos mērķus Latvijas simtgadei. Partijas domes sēdē reģistrējušies ap 70 cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!