Foto: LETA

Piektdien Ikšķiles novada dome ārkārtas sēdē pēc piecu domnieku ierosinājuma lemjot par Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieka Česlava Batņas atbrīvošanu no ieņemamā amata, Batņa amatu tomēr saglabāja, portālu "Delfi" informēja pašvaldībā. Pieci domes deputāti bija rosinājuši ārkārtas sēdē lemt par Batņas atbrīvošanu no amata uzskatot, ka domes priekšsēdētāja pienākumu apvienošana ar Ādažu vidusskolas vadīšanu rada riskus darba efektivitātei.

Ādažu dome 13. augustā domes ārkārtas sēdē Ādažu vidusskolas direktora amatā apstiprināja Batņu, kuru amatam izraudzījās no 26 pretendentiem atklātā konkursā. Kā vēsta ieraksts Ādažu novada domes mājaslapā, pēc iecelšanas jaunajā amatā kā lielāko izaicinājumu Batņa minējis jaunā mācību satura ieviešanu tik lielā skolā kā Ādažu vidusskola, jo pašos pamatos jaunais mācību saturs tiek balstīts uz individuālu pieeju skolēnam. Batņa atzinis, ka īpašs izaicinājums būs arī organizatoriskais darbs, lai panāktu vienotu skolas darbību divās atsevišķās ēkās.

""Česlavs Batņa Ādažu vidusskolu redz kā reprezentatīvu, prestižu un atklātu iestādi, kas piedāvā kvalitatīvu izglītības programmu spektru, nodrošinot ne tikai vispārējo izglītību, bet arī intelektuālu un praktisku interešu un neformālās izglītības programmu piedāvājumu ar dažādām, vispusīgām un kvalitatīvām iemaņām. "Mana ambīcija ir Ādažu vidusskolā ieviest tādus jauninājumus, lai par tiem runātu visā Latvijā. Mans mērķis – padarīt Ādažu vidusskolu par top skolu Latvijā!" pauž Česlavs Batņa," "rakstīts novada mājaslapā.

Pret amatu apvienošanu neiebilda Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš, taču pieci domes deputāti rosināja sasaukt domes ārkārtas sēdi un atbrīvot Batņu no priekšsēdētāja vietnieka pienākumu pildīšanas.

Deputāti - Kaspars Grīnbergs, Jānis Kravalis, Edgars Logins, Kaspars Upaciers un Juris Saratovs - uzskata, ka šāda amatu savienošana rada riskus Ikšķiles novada pašvaldības pārraudzībā esošo procesu, funkciju un iestāžu efektīvai darbībai un attīstībai. Deputāti atgādina, ka domes priekšsēdētāja vietnieks plāno, koordinē un pārrauga novada pašvaldības sociālās, izglītības, kultūras un sporta jomas attīstību, iesniedz priekšlikumus domē, pastāvīgajās komitejās un komisijās, domes vārdā izdod pilnvaras, rīkojumus, paraksta līgumus, naudas maksājumu, juridiskos dokumentus un pārstāv domi tiesā.

Ārkārtas sēdē piektdien, skatot šo jautājumu, pret Batņas atbrīvošanu nobalsoja astoņi, par pieci un nepiedalījās viens deputāts, tāpēc Batņa amatu saglabāja.

"Līdz ar to līdzās Ādažu novada domei un Ikšķiles novada domes priekšsēdētājam Indulim Trapiņam arī Ikšķiles novada domes deputāti ir lēmuši par to, ka neiebilst Batņam Ādažu vidusskolas direktora amatu apvienot ar Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieka amatu," "Delfi" informēja domes sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Dūša.

Ārkārtas sēdes debatēs Batņa skaidrojis, ka atsevišķu deputātu izteiktajām bažām šobrīd nav pamata, jo, pirms vēl nav pilnvērtīgi sākts pildīt jauniegūtā amata pienākumus, ir pāragri spriest un apšaubīt amatu savienošanas iespēju. "Iesniegtais lēmumprojekts pamatojas uz pieņēmumiem un emocijām, nevis konkrētiem faktiem vai apstākļiem, turklāt attiecībā uz amatu savienošanu ir ievēroti visi spēkā esošie normatīvie akti," sacījis Batņa.

Līdz šim Batņa vadījis Ikšķiles vidusskolu un Valles vidusskolu Vecumnieku novadā. Batņa absolvējis Latvijas Mūzikas akadēmijas Kordiriģēšanas nodaļu, iegūstot profesionālo maģistra grādu mūzikā, ieguvis maģistra grādu skolvadībā, absolvējot Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmiju, kā arī absolvējis Latvijas Biznesa koledžu.

Ādažu vidusskola ir otra lielākā skola valstī. Iepriekšējā mācību gadā tajā mācījās 1506 skolēni, un mācību darbu tajā nodrošināja 125 skolotāji. Ņemot vērā, ka Ādažu vidusskolas ēka bija pārpildīta, tā tika paplašināta, šā gada jūlijā ekspluatācijā pieņemot jauno Ādažu sākumskolu ar 32 klašu telpām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!