Foto: Shutterstock

Ikšķiles novada domes deputāti konceptuāli atbalstījuši sporta kompleksa ar peldbaseinu būvniecību Reinpētera ielā 2, Ikšķilē, un sporta skolas dibināšanu.

Pašvaldība skaidro, ka, ņemot vērā iedzīvotāju skaita pieaugumu un Ikšķiles novada iedzīvotāju aktivitāti, jau vairākus gadus Ikšķiles novadā sporta infrastruktūra ir pilnībā noslogota. Iedzīvotāji un sporta organizācijas ir norādījušas uz jaunas sporta infrastruktūras būvniecības nepieciešamību.

Gatavojot Ikšķiles novada sporta attīstības koncepciju 2015.-2017. gadam, pašvaldība izvērtēja esošo sporta infrastruktūru, tās noslodzi, perspektīvu un kopējos sporta jomas attīstības virzienus. Izvērtējuma rezultātā tika secināts, ka esošās infrastruktūras noslodzi nav iespējams palielināt, līdz ar to pieprasījums ar katru gadu aizvien vairāk pārsniedz piedāvājumu.

Lai noteiktu novadam pēc iespējas atbilstošāku un optimālāku sporta kompleksa modeli, pašvaldības pārstāvji ir uzklausījuši novada sporta organizāciju viedokli, konsultējušies ar citām Latvijas pašvaldībām, Latvijas sporta organizāciju pārstāvjiem un Nīderlandes uzņēmumu, kuram ir liela pieredze publisku sporta kompleksu un peldbaseinu būvniecībā.

Izvērtējot iegūto informāciju un Nīderlandes uzņēmuma pārstāvju izstrādāto sporta kompleksa modeli, kas ņemot vērā tehniski ekonomiskos aprēķinus veidots kā piemērotākais Ikšķiles novadam, secināts, ka optimālai sporta skolas darbībai kompleksa ēkā būtu nepieciešams izbūvēt sporta zāli ar diviem basketbola laukumiem, divus pludmales volejbola laukumus, divas vingrošanas zāles, peldbaseinu ar rekreācijas zonu, klašu telpas, kafejnīcu, skatītāju vietas, garderobes, personāla telpas un palīgtelpas.

Ārpus sporta kompleksa ēkas plānots paredzēt futbola/regbija laukumu, divus pludmales volejbola laukumus, basketbola laukumu, skrejceliņu, skrituļslidošanas laukumu, skatītāju vietas un autosstāvvietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!