Administratīvā apgabaltiesa ceturtdien, 29. martā, noraidīja Ikšķiles Brīvās skolas prasību atcelt Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) sodu par tikai veģetāru pusdienu pasniegšanu skolēniem, vēsta Latvijas Radio.

Apelācijas tiesa nepiekrita skolai, ka prasība skolēnu nedēļas ēdienkartē iekļaut vismaz 200 gramus gaļas vai zivju ierobežo bērnu un viņu vecāku pamattiesības izvēlēties pārliecībai un uzskatiem atbilstošu uzturu.

"Apgabaltiesas ieskatā tieši ārstniecības personas, piemēram, ģimenes ārsts, individuāli novērtējot katra bērna veselības stāvokli, ir kompetents izvērtēt, vai veģetārs uzturs bērnam ir ieteicams un atbilstošs," Latvijas Radio skaidro Administratīvās apgabaltiesas pārstāvis Sandis Zellis.

Par šo spriedumu Ikšķiles Brīvā skola vēl var iesniegt kasācijas sūdzību.

Ikšķiles Brīvā skola kopš 2011. gada skolēniem pasniedz tikai veģetāras pusdienas. Šādai kārtībai piekrituši arī audzēkņu vecāki, parakstot vienošanos, ka skolā ir veģetāra un bioloģiska virtuve.

PVD skolai par šādu kārtību 2016. gada janvārī piesprieda 50 eiro sodu. Kad PVD atteicās sodu atcelt, skola vērsās administratīvajā tiesā. Strīdā toreiz uzvarēja Ikšķiles Brīvā skola, bet lieta vēlāk nonāca apelācijas instancē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!