Pilsoniskās savienības frakcijas deputāte Ilma Čepāne šodien iesniedza LR Saeimas Prezidijam lūgumu atsaukt viņu no darba Parlamentārās izmeklēšanas komisijā, kas tika izveidota sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā.

„Ņemot vērā komisijas sēžu norisi un tās gaitā apspriestos jautājumus, uzskatu, ka komisija nav spējīga sasniegt tai izvirzītos mērķus, un līdz ar to tās darbība ir kļuvusi bezjēdzīga," „Pilsoniskās savienības" paziņojumā savu lēmumu pamato Čepāne.

Atgādinām, ka Parlamentārās izmeklēšanas komisija tika izveidota pērn septembrī pēc tam, kad klajā nāca skandalozā grāmata „Tiesāšanās kā ķēķis".

Čepāne uzskata, ka jau labu laiku komisija ir pārvērsta par sava veida „tautas universitāti", kurā komisijā strādājošie deputāti otrdienās uz vienu stundu aicina pie sevis augsti stāvošas tiesībsargājošo iestāžu amatpersonas stāstīt par tieslietu sistēmas pamatprincipiem. Tiesneši, kurus aicina uz komisijas sēdēm kā iespējamos grāmatas varoņu prototipus, lielākoties aizbildinās, ka grāmatu nav lasījuši un nevar to komentēt, ko vairums komisijas locekļu labprāt akceptē. Pēc Čepānes teiktā, daudzus Parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļus interesē nevis iespējamās negācijas tieslietu sistēmā, bet tas, vai kādam no advokātiem, kas, iespējams, pieminēti grāmatā, nav pārkāptas tiesības uz privāto dzīvi.

No TP komisijā strādā Vents Armands Krauklis un Imants Valers, no TB/LNNK - Juris Dobelis un Imants Kalniņš, no JL - Solvita Āboltiņa un Ainars Latkovskis, no PCTVL - Miroslavs Mitrofanovs, no SC - Jānis Tutins un Vitālijs Orlovs, no ZZS - Dagnija Staķe un Jānis Strazdiņš, no LPP/Latvijas ceļa - Dainis Turlais un Anatolijs Mackevičs, no PS - līdz šim Ilma Čepāne. Vēl komisijas sastāvā ir Nikolajs Kabanovs, kurš tagad kļuvis par ārpusfrakciju deputātu.

Šā gada februārī komisijas priekšsēdētājs Juris Dobelis lūdza Saeimu pagarināt tās darbību vēl uz sešiem mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!