Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess savā ārpilsētas rezidencē Vīlandes apriņķī, tiekoties ar Latvijas valsts prezidentu Andri Bērziņu, izteicis atzinību par Latvijas gatavošanos iestājai eirozonā, portālu „Delfi” informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests.

Neoficiālās tikšanās laikā abu valstu vadītāji pārrunāja galvenokārt Eiropas un eirozonas aktualitātes. Tikšanās laikā Igaunijas prezidents paudis atzinību Latvijas veiksmīgajam sagatavošanās procesam, lai pievienotos eiro zonai.

"Saprotu daudzu Latvijas iedzīvotāju bažas, kad runa ir par atteikšanos no jūsu nacionālās valūtas. Tomēr Igaunijas un daudzu citu valstu pieredze skaidri parāda, ka pievienošanās eirozonai sniedz labumu mūsu ekonomikai un vispārējai attīstībai. Latvijas gadījumā eiro būs zīme jūsu spēkam un veiksmei. Tas pārliecinoši parādīs, kuras izvēles ir būtiskas Latvijai kā Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalstij," uzsvēris Ilvess.

Tāpat Igaunijas prezidents akcentējis, ka Baltijas un Ziemeļvalstu, kā arī Polijas drosmīga un apņēmīga ekonomika un finanšu politika krīzes laikā, kad notika cieša jostu savilkšana, šodien var būt par piemēru daudzām ES dalībvalstīm.

"Krīze neatrisina pati sevi, bezdarbība tikai padziļina krīzi," atzina Igaunijas prezidents.

Tāpat kaimiņvalstu prezidenti  pārrunājuši „Rail Baltic" ātrvilciena projektu, kas reģionu savienos ar pārējo Eiropu, kā arī enerģijas savienojumus ar citām ES valstīm.

Latvija plāno pievienoties eiro zonai no 2014.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!