Foto: LETA

Viens no ekonomikas ministra amata kandidātiem varētu būt līdzšinējā Ekonomikas ministrijas (EM) parlamentārā sekretāre Ilze Indriksone (NA), raidījumā "Spried ar Delfi" pieļāva Nacionālās apvienības (NA) valdes loceklis Jānis Iesalnieks.

Savukārt līdzšinējais ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA) varētu kļūt par EM parlamentāro sekretāru.

Atbildot uz jautājumu par iespējamu amatpersonu rokādi, Iesalnieks atzina, ka viņš negrib steigties notikumiem pa priekšu, bet NA ekonomikas ministra izvēlē pieņems valstiski svarīgu lēmumu.

"Par personālijām vēl negribu spriest, bet, protams, tas ir viens no variantiem. Manā skatījumā tā varētu būt," komentējot Indriksones izredzes tikt izraudzītai par ministri, teica Iesalnieks.

Tajā pašā laikā politiķis uzsvēra, ka par šo jautājumu vēl nav notikusi NA valdes sēde, tāpēc paredzams, ka ceturtdien, 19. maijā, kāds NA kandidāts vēl netiks virzīts Saeimā apstiprināšanai ekonomikas ministra amatā.


Konkrēts NA ekonomikas ministra amata kandidāts varētu būt zināms nākamnedēļ.

Vienlaikus NA otrdien informējusi mediju pārstāvjus, ka trešdien, 18. maijā, plānota preses konference, lai informētu par aktualitātēm valdībā.

Pulksten 9 gaidāmajā preses konferencē piedalīsies Vitenbergs un NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pēc 9. maija un 10. maija notikumiem pie pieminekļa Uzvaras parkā Nacionālā apvienība (NA) paziņoja, ka iekšlietu ministrei Marijai Golubevai (AP) ir jāatkāpjas pretējā gadījumā NA pametīs valdību. Pirmdien, 16. maijā, Golubeva paziņoja par demisiju.

Savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) NA prasību par ministres demisiju nodēvēja kā ultimātu un "politisku šantāžu", tāpēc "politiskā līdzsvara" nodrošināšanai premjers ierosināja NA līdz šai trešdienai, 18. maijam, izvirzīt jaunu ekonomikas ministra amata kandidātu Jāņa Vitenberga vietā.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" apgalvoja, ka koalīcijā pastāv uzskats par Jāni Vitenbergu (NA) kā salīdzinoši vāju ekonomikas ministru.

Viņš sacīja, ka jautājumu par Vitenberga potenciālo demisiju nevajadzētu skatīt atrauti no viņa snieguma ministra amatā, lai arī pirmdien Vitenbergs kā iespējamais kandidāts ministra amata zaudēšanai piesaukts kā "jaunākais" ministrs gan amatā pavadītā laika, gan vecuma ziņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!