Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Trešdien, 4. jūlijā, neilgi pirms pulksten 22 Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēmuši informāciju par kādu sievieti alkohola reibumā, kura nespēj parūpēties par savu atvasi, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

Kārtības sargi notikuma vietā sastapuši izsaucēju. Kā vēlāk izrādījās pie izsaucēja pirms divām dienām ievākusies mīļotā ar gadu vecu bērnu. Notikuma dienā abi dzēruši degvīnu, taču sieviete palikusi neadekvāta. Līdz ar to vīrietis nolēmis ziņot par mīļotās bezatbildīgo rīcību.

Policisti iegājuši dzīvoklī, kur pamanījuši uz dīvāna sēžam apreibušo sievieti. Blakus viņai atradusies ratu kulba, kurā gulējis pārmērīgi saģērbts bērns. Puisēns bijis acīmredzami pārkarsis un raudāja.

Viens no kārtības sargiem ratu kulbu ar bērnu aiznesis uz blakus istabu, kur mazulim novilcis virsdrēbes. Pēc tam policists puisēnu paņēmis rokās un nomierinājis.

Uz notikuma vietu izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri konstatējuši, ka bērnam hospitalizācija nav nepieciešama. Pēc tam mediķi bērnam apmainījuši autiņbiksītes un pārģērbuši viņu sausās drēbītēs, kā arī pabarojuši.

Tikmēr bērna mātei pārbaudīta alkohola koncentrācija izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņa ir 3,66 promiļu reibumā.

Pārrunās policisti noskaidrojuši bērna tēva tālruņa numuru un dzīvesvietas adresi. Bērna tēvs uz telefona zvaniem neatbildēja, līdz ar to uz vīrieša dzīvesvietu nosūtīti kolēģi no RPP Vidzemes pārvaldes. Arī dzīvesvietā bērna tēvs netika sastapts.

Ņemot vērā, ka nebija neviena radinieka, kurš par bērnu varētu parūpēties līdz mātes atžirgšanas brīdim, puisēns šķirts no mātes un nogādāts krīzes centrā. Vienlaikus sākta administratīvā pārkāpuma lietvedība par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu.

Par notikušo informēta Rīgas bāriņtiesa, kā arī RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!