Bijušais Nacionālā progresa partijas priekšsēdētājs Imants Geidāns dibina jaunu partiju, kuru, visticamāk, sauks "Mūsu Latvijai". Geidāns pastāstīja, ka partija "Mūsu Latvijai" iecerēta kā centriski kreisa partija. Tās dibinātāju vidū būšot daudz mazo un vidējo uzņēmēju, kuri ir ieinteresēti saprātīgas nodokļu sistēmas ieviešanā.
Partijas "Mūsu Latvijai" dibināšanas kopsapulce notiks 28.novembrī plkst.11 Rīgas Latviešu biedrības namā. Gatavību dibināt jauno partiju esot pauduši jau 211 Latvijas pilsoņi, apgalvoja Geidāns.

Dibināšanas kopsapulcē paredzēts pieņemt partijas programmu un statūtus, ievēlēt vadību un revīzijas institūciju.

Kā apgalvoja Geidāns, jaundibinātā partija piedalīsies nākamajās pašvaldību vēlēšanās ar savu deputātu kandidātu sarakstu Rīgā, Jelgavā, Tukumā, Liepājā un Mārupes pagastā.

Geidāna iepriekšējā vadītā politiskā organizācija - Nacionālā progresa partija (NPP) - tika reģistrēta 1997.gada 16.janvārī un likvidēta 2003.gada 8.maijā. NPP par savas darbības mērķi bija deklarējusi Latvijas valstiskuma, pašvaldību, demokrātijas un tautsaimniecības nostiprināšanu.

NPP 1997.gadā piedalījās Rīgas domes vēlēšanās un ieguva divus deputātu mandātus. Rīgas domē NPP sākotnēji pārstāvēja Linda Baltiņa, kura drīz kļuva bezpartejiskā, bet pēc tam iestājās savienībā "Latvijas ceļš", un Juris Žuravļovs, kurš nodibināja Labklājības partiju un kļuva par tās priekšsēdētāju. Kad 2000.gada septembrī Augstākā tiesa anulēja Žuravļovam Latvijas pilsonību, viņa deputāta mandātu mantoja nākamais kandidāts no NPP saraksta - Juris Karlsons.

2001.gada Rīgas domes vēlēšanās un 8.Saeimas vēlēšanās NPP nepiedalījās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!