Bijušais Saeimas deputāts, komponists Imants Kalniņš ir izstājies no apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK), apstiprināja apvienības ģenerālsekretārs Juris Saratovs.
TB/LNNK ģenerālsekretārs pastāstīja, ka Kalniņš TB/LNNK deputātu kandidātu sarakstā kandidēja 8.Saeimas vēlēšanās, bet netika ievēlēts. Saratovs Kalniņa aiziešanu no TB/LNNK saista ar komponista vēlmi koncentrēties radošajam darbam.

Intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" Kalniņš apgalvo, ka uzrakstīt iesniegumu par aiziešanu no TB/LNNK viņu pamudinājuši politiskie notikumi, kas risinājušies pērnā gada 20.septembrī, naktī pēc referenduma par Latvijas dalību Eiropas Savienībā. Toreiz TB/LNNK priekšsēdētājs Jānis Straume kopā ar Zaļo un zemnieku savienības priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri un Latvijas Pirmās partijas priekšsēdētāju Ēriku Jēkabsonu parakstīja nosodījumu premjeram Einaram Repšem (JL) par viņa diktatoriskajām vadības metodēm.

Pēc referenduma nakts notikumiem Kalniņš uzrakstījis iesniegumu, kur īpaši akcentējis, ka nevēlas, lai viņa vārdu saistītu ar TB/LNNK pēdējā laikā realizēto politiku.

Saskaņā ar aģentūras LETA arhīvu Kalniņš dzimis 1941.gada 26.maijā Rīgā, 1964.gadā beidzis Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatorijas Kompozīcijas nodaļu, strādājis Liepājas mūzikas skolā par pasniedzēju, bijis vairāku rokgrupu komponists un dalībnieks.

Kalniņš bija Pilsoņu kongresa delegāts, LNNK biedrs kopš 1988.gada. 1990.gadā viņš tika ievēlēts Latvijas Augstākajā padomē un balsoja par Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanu.

1993.gadā Kalniņš tika ievēlēts 5.Saeimā no LNNK saraksta, 1995.gadā viņš kandidēja 6.Saeimas vēlēšanās no LNNK/LZP koalīcijas saraksta. 1996.gada janvārī Kalniņš izstājās izstājās no LNNK un iestājās "Tēvzemē un Brīvībā".

1998.gada oktobrī Kalniņš tika ievēlēts 7.Saeimā no TB/LNNK saraksta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!