Foto: F64
Izskatīšanai Saeimas komisijās ceturtdien nodoti Imigrācijas likuma grozījumi, kas paredz, ka 2014.gadā no investoriem, kas Latvijā iegādājas vismaz 150 000 eiro vērtus nekustamos īpašumus, tiks pieņemti 700 termiņuzturēšanās atļauju pieteikumi.

2015.gadā no šādiem investoriem tiks pieņemti 525 termiņuzturēšanās atļauju pieteikumi, bet 2016. gadā - vairs tikai 350 pieteikumi, paredz likumprojekts.

Papildus tam vēl tiks pieņemti 100 termiņuzturēšanās atļauju pieteikumi no investoriem, kuru iegādāto nekustamo īpašumu vērtība ir vismaz pusmiljons eiro, taču gadījumā, ja pieprasījums pārsniegs 100 atļaujas, šī kvota varēs tikt palielināta, attiecīgi samazinot kvotu termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanai par mazāka apmēra darījumiem ar nekustamajiem īpašumiem.

Šie Imigrācijas likuma grozījumi tapuši pēc pagājušajā nedēļā notikušajām politiskajām konsultācijām, ko premjers Valdis Dombrovskis ( V) izvērsa pēc uzstājīgas koalīcijā ietilpstošās Nacionālās Apvienības prasības līdz budžeta pieņemšanai vienoties par termiņuzturēšanās atļauju "tirdzniecības" pārtraukšanu.

Grozījumi paredz arī īpaša Ekonomiskās attīstības fonda izveidi. Šajā fondā, kuru administrēs Ekonomikas ministrija, termiņuzturēšanās atļauju pieprasītājiem, kas investējuši nekustamajos īpašumos vai banku subordinētajā kapitālā, būs jāiemaksā 25 000 eiro.

Turklāt Imigrācijas likumu plānots papildināt ar normām, kas ļaus paplašināt termiņuzturēšanās atļauju saņēmēju loku - atļaujas varēs pieprasīt arī investori, kas iemaksājuši 50 000 eiro Ekonomiskās attīstības fondā vai par vismaz ceturtdaļmiljonu eiro iegādājušies Latvijas valsts emitētus bezprocentu vērtspapīrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!