Foto: DELFI
Sestdienas rīta ārkārtas incidents ar vienu no nacionālās aviokompānijas "airBaltic" lidmašīnām ietekmējis 1341 kompānijas pasažieri, sestdien preses konferencē teica "airBaltic" vadītājs Martins Gauss.

Viņš stāstīja, ka kopumā tika atcelti 16 "airBaltic" reisi, deviņi tika novirzīti uz citām lidostām, bet tās lidmašīnas, kas vēl nebija pacēlušās, tā arī to neizdarīja.

Gauss arī uzsvēra, ka "airBaltic" prioritāte bija palīdzēt pasažieriem nokļūt galamērķos, tādejādi no Tallinas un Kauņas lidostām uz kurām novirzīti reisi, tika sākta sauszemes transporta organizēšana, lai pasažieri nokļūtu Rīgā.

Viņš šasijas bojājumus, kas lika lidmašīnai "Bombardier Q400 NextGen" veikt ārkārtas nosēšanos, nesaistīja ar ražošanas brāķi. "airBaltic" ir savs "Bombardier" pārstāvis Latvijā un jau drīzumā Rīgā ieradīsies vēl vairāki eksperti, lai noteiktu bojājumu iemeslu.

"airBaltic" patlaban pārbauda visas savā lietošanā esošās "Bombardier" lidmašīnas, lai pārliecinātos, ka tām nav līdzīga problēma. Tādēļ nedēļas nogalē varētu tikt atcelti vēl daži reisi.

Gauss pauda cerību, ka līdz rītdienas vakaram aviosabiedrība atgriezīsies ierastā darbības režīmā.

Tāpat Gauss pagaidām nevarēja nosaukt incidenta radītos zaudējumus "airBaltic". Visas lidmašīnas ir apdrošinātas, tāpat kā incidentu sekas ir apdrošinātas, līdz ar to zaudējumus lidostai "Rīga" sedz apdrošināšanas kompānijas.

Jau vēstīts, ka "Rīga" skrejceļš bija slēgts no plkst.10.26 līdz 15.55.

Jau ziņots, ka starptautiskās lidostas "Rīga" skrejceļš sestdien tika slēgts, jo tehnisku iemeslu dēļ "airBaltic" reiss BT641 ar lidmašīnu "Bombardier Q400 NextGen" no Rīgas uz Cīrihi starptautiskajā lidostā "Rīga" veica nosēšanos paaugstinātas drošības apstākļos. Lidmašīnai bija radušās problēmas ar priekšējo šasiju.

Lidmašīnā atradās 63 pasažieri, no tiem divi bija bērni un viens zīdainis, kā arī četri apkalpes locekļi. Neviens lidmašīnas ārkārtas nosēšanās dēļ nav cietis.

Apkalpe, kas nosēdināja "airBaltic" lidmašīnu, kurai bija radušās problēmas ar priekšējo šasiju, bija pieredzes bagāta, pauda "airBaltic" Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Savukārt Civilās aviācijas aģentūras direktors Māris Gorodcovs iepriekš teica, ka starptautiskajai lidostai "Rīga", sagaidot nolaižamies "airBaltic" lidmašīnu ar priekšējās šasijas problēmām, tas ir bijis pirmais šāds notikums, un jebkurš gadījums, kad lidmašīna nolaižas bez visām izlaistām šasijām ir ļoti nopietns incidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!