Krievijas oficiālo struktūru nereaģēšana uz huligāniskajām izrīcībām pret Latvijas vēstniecību Maskavā, pēc preses domām, liecina par arvien pieaugošo Krievijas tendenci pašizolēties.
"Vladimirs Putins, ja vēlreiz atgriežamies pie viņa plašu reakciju izraisījušās intervijas radio BBC, nevar iedomāties Krieviju, izolētu no Eiropas un civilizētās pasaules. Tās ir viņa tiesības, ja nevar, tad nevar. Bet jebkurš vērīgs cilvēks pat ļoti var," teikts nedēļas avīzes "Obščaja gazeta" kārtējā numurā rakstā "Prezidenta pienākumu izpildītājs saNATOjies diplomātijā".

"Īpaši pēc tam, kad Krievijas politiskā elite sašutusi par nejēdzīgo ekstrēmistu rīcību Poznaņas pilsētā Polijā pret mūsu diplomātisko pārstāvniecību, demonstratīvi ignorēja analoģisku izrīcību Maskavā attiecībā uz Latvijas vēstniecību," uzsvērts laikrakstā.

Tā uzskata, ka Krievijas klusēšana visos līmeņos ir atbalsta zīme pieaugošajam nacionālismam un lielimpēristiskām ambīcijām? Ļoti nevienlīdzīga izrādās civilizētība, izdabājot pirmsvēlēšanu konjunktūrai," rezumē raksta autors.

Jau ziņots, ka Krievijas prezidenta pienākumu izpildītājs Vladimirs Putins intervijā Lielbritānijas radio BBC nenoliedza iespēju, ka Krievija kādreiz varētu iestāties NATO, jo Krievija neesot domājama ārpus Eiropas un civilizētās pasaules.

Savukārt 3.martā nezināmas personas uzbruka Latvijas vēstniecībai Maskavā, izsitot logus un sabojājot fasādi.

Pirms kāda laika demonstranti Polijā, paužot savu protestu pret Krievijas militārajām operācijām Čečenijā, apzīmēja ar svastiku Krievijas konsulātu Poznaņā, kā arī norāva un sadedzināja Krievijas karogu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!