Foto: LETA

Valsts vides dienests (VVD) ir sācis pārklāt Inčukalna gudrona Dienvidu dīķi ar speciālo plēvi, informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina.

Speciālā, ūdensnecaurlaidīgā plēve tiek uzklāta, lai nepieļautu, ka dīķī palikušais piesārņojums sajauktos ar lietus un sniega kušanas ūdeņiem. Pārklājums nodrošinās, ka nepalielināsies sanācijas projekta izmaksas.

Lai uzklātu pagaidu plēvi, tika rīkots iepirkuma konkurss, kurā uzvarēja uzņēmums ''ViaCon Latvija'', un kopējās darbu izmaksas ir 417 233 eiro.

Plēvi plānots uzklāt līdz 12. decembrim, un tā tur atradīsies, līdz atsāksies projekta īstenošana. VVD prognozē, ka jaunais iepirkuma konkurss sanācijas darbu pabeigšanai tiks izsludināts ne vēlāk kā 2016. gada sākumā, lai darbi tiktu pabeigti līdz 2019.gadam.

Uzņēmuma juridiskā adrese ir Stopiņu novada Ulbrokā, tā pamatkapitāls ir 2840 eiro, liecina informācija portālā "Firmas.lv". Uzņēmuma amatpersona ir Māris Cīrulis. Kā darbības nozare ir norādīta būvmateriāli un būvkonstrukciju tirdzniecība.

Jau ziņots, ka, rodoties nesaskaņām starp VVD un iepriekšējo darba izpildītāju SIA "Skonto būve", tika apdraudēta Inčukalna gudrona dīķu sanācijas projekta īstenošana. Uzņēmums paziņoja, ka par pašreizējiem līdzekļiem darbu pabeigt nav iespējams, savukārt VVD atteicās piešķirt papildu līdzekļus. Tā vietā VVD lauza līgumu ar darbu izpildītāju un lika pamest projekta īstenošanas vietu. Tomēr uzņēmums to nav darījis.

Valdība ļāva projektu sadalīt divās daļās, lai varētu apgūt Eiropas Savienības fondu līdzekļus arī no jaunajā periodā pieejamā finansējuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!