Foto: LETA
SIA "Skonto būve", kuras ieskatā Inčukalna sērskābā gudrona dīķu sanācijas darbiem varētu būt nepieciešami papildu 11 miljoni eiro, pagaidām Valsts vides dienestam (VVD) nav iesniegusi aprēķinus šo tēriņu pamatošanai, izriet no VVD skaidrotā.

VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina portālam "Delfi" apliecināja, ka kopš 8.maija, kad izskanēja informācija par papildu finansējuma nepieciešamību, VVD un "Skonto būves" sanāksmes nav notikušas, kā arī uzņēmums dienestā nav vērsies.

Tāpat uzņēmums nav VVD iesniedzis kādus aprēķinus par tā ieskatā esošajiem gudrona pārpalikumiem Inčukalnā.

"VVD nevar ietekmēt vai ierobežot uzņēmuma darbības, cenšoties ietekmēt šī jautājuma risinājumu politiskā līmenī," atzīst VVD ģenerāldirektore Inga Koļegova.

Pēc viņas teiktā, pašlaik darbi Inčukalnā notiek saskaņā ar starp VVD un "Skonto būvi" noslēgto līgumu. "Attiecīgi arī savstarpēju prasījumu iesniegšanas kārtība ir noteikta šajā līgumā. Secīgi, līdz kāda prasījuma saņemšanai no uzņēmuma, VVD nav pamata lemt par darbu apturēšanu vai citām ar projekta pārtraukšanu saistītām darbībām. VVD ieskatā SIA "Skonto būve", parakstot līgumu, ir uzņēmies veikt visus nepieciešamos darbus līdz pilnīgai sanācijas programmas izpildei," uzsver Koļegova.

Jau vēstīts, ka SIA "Skonto būve" ieskatā, iespējams, Inčukalna sērskābā gudrona dīķu sanācijas darbiem būs nepieciešami 11 miljoni eiro.

Papildu finansējuma nepieciešamība saistīta ar to, ka dienvidu dīķī ir par aptuveni 45% vairāk gudrona nekā pasūtītājs iepriekš paredzējis. Tikmēr Valsts vides dienestā norādīja, ka līdz šim no "Skonto būves" nav iesniegts rakstisks viedoklis, pamatojums vai kādi aprēķini.

VVD apliecina, ka līgumā ir norādīti indikatīvi apjomi tonnās un kubikmetros, taču "Skonto būve'" , slēdzot līgumu, ir apliecinājis, ka uzņēmumam kopš 2011. gada 1. februāra ir bijusi netraucēta iespēja izpētīt gudronu un pārliecināties par visu sanācijas darbu apjomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!