Foto: LETA

Inčukalna novada pašvaldības izpilddirektors Oskars Kalniņš nav informēts par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktās kratīšanas rezultātiem.

Kā norādīja Kalniņš, par KNAB izmeklēšanu viņam nekas neesot zināms, tostarp tas, vai viņš oficiāli ir aizdomās turētā statusā. No plašākiem komentāriem Kalniņš atteicās.

Savukārt domes opozīcijas pārstāvis Arvīds Blaus (V) atzina, ka no opozīcijas puses ir bijuši mudinājumi KNAB ieskatīties domes darbībā, taču politiķis ir pārliecināts, ka tas nav galvenais iemesls, kādēļ notikusi kratīšana.

Komentējot Inčukalna novada domes priekšsēdētāja Aivara Nalivaiko (LZS) iepriekš izteiktos pārmetumus, Blaus atzina, ka opozīcijas aktivitātes nav pagājušās nedēļas notikumu pamatā un KNAB savu darbu balsta uz faktiem, nevis aizdomām.

Kā iepriekš ziņots, pagājušajā nedēļā KNAB veikusi kratīšanu Inčukalna novada domē, kuras laikā izņemti dokumenti par bērnudārza ēdināšanas korpusa izbūvi, kā arī kādas ielas asfaltēšanas darbiem. Inčukalna novada domes vadītājs Aivars Nalivaiko KNAB veikto kratīšanu domē saistījis ar opozīcijas vēlmi dezorganizēt pašvaldības darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!