Foto: LETA
Apkopotie Slimību un profilakses kontroles centra (SPKC) publicētie dati par jaunā koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 pārbaudītajiem un pozitīvajiem testu rezultātiem liecina, ka pēdējā nedēļā ir pieaudzis testēšanas apjoms, taču pozitīvo rezultātu skaits attīstās viļņveidīgi. Tāpat ir palielinājies arī atveseļojušos skaits.

Iepriekš Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis atzina, ka pieaugošais mirušo pacientu skaits un nedēļas laikā relatīvi nemainīgais stacionēto un smagi slimo pacientu daudzums varētu liecināt par to, ka esam sasnieguši Covid-19 infekcijas līknes augstāko punktu.

"Tas tomēr nenozīmē, ka tas ir pīķis un līkne turpmāk ies uz leju," skaidroja infektologs, prognozējot, ka "visdrīzāk tā saglabāsies esošajā līmenī kādu laiku, ja jauno gadījumu skaits nemazināsies".

Vienlaikus eksperts paredzēja, ka gadījumā, ja līdzšinējā testēšanas stratēģija nebūs bijusi pilnībā veiksmīga, varam arī gaidīt nelielu stacionētu gadījumu pieaugumu.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī veikti 1564 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, un infekcija apstiprināta vēl sešiem cilvēkiem, kā arī reģistrēts viens nāves gadījums stacionārā, informēja SPKC.

Mirušais bijis vecuma grupā no 50 līdz 55 gadiem, inficējies ārzemēs. Latvijā kopā veikts 49 181 izmeklējums, infekcija apstiprināta 818 personām.

Pēdējās diennakts laikā stacionēti divi pacienti. Kopā stacionāros ārstējas 41 pacients: 36 pacienti ar vidēju, pieci pacienti ar smagu slimības gaitu. Kopā no stacionāra izrakstīti 80 pacienti, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Kopumā Latvijā reģistrēti 267 no Covid-19 izveseļojušies cilvēki un 13 – miruši.

Tāpat aizvadītajā diennaktī reģistrēti divi jauni saslimšanas gadījumi galvaspilsētā, tāpēc šobrīd Rīgā reģistrēti 453 sasirgušie. SPKC dati arī liecina, ka viens jauns gadījums konstatēts Liepājā, kur ar Covid-19 kopumā saslimusi 21 persona.

Līdz šim Covid-19 konstatēts 68 pašvaldībās: Aizkraukles, Aizputes, Amatas, Alojas, Alūksnes, Alsungas, Ādažu, Babītes, Baldones, Bauskas, Beverīnas, Burtnieku, Carnikavas, Cēsu, Dagdas, Dobeles, Durbes, Engures, Garkalnes, Grobiņas, Iecavas, Jelgavas, Kocēnu, Kokneses, Krustpils, Kuldīgas, Ķeguma, Ķekavas, Lielvārdes, Limbažu, Mazsalacas, Mālpils, Mārupes, Mērsraga, Ogres, Olaines, Ozolnieku, Pārgaujas, Preiļu, Priekules, Priekuļu, Raunas, Rēzeknes, Ropažu, Rūjienas, Salacgrīvas, Salaspils, Saldus, Saulkrastu, Sējas, Siguldas, Skrīveru, Smiltenes, Stopiņu, Talsu, Tukuma, Valkas, Vecumnieku un Ventspils novados, kā arī lielajās pilsētās – Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Rēzeknē, Rīgā, Valmierā un Ventspilī.

Patlaban visvairāk inficēto reģistrēts vecuma grupā no 30 līdz 39 gadiem, kur zināms par 178 sasirgušajiem, kamēr no 50 līdz 59 gadus vecu iedzīvotāju vidū konstatēto Covid-19 pacientu skaits sasniedzis 146.

Covid-19 intensitāte Latvijā kopumā patlaban ir 42,6 gadījumi uz 100 000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!