Foto: Shutterstock
Apkopota būtiskākā informācija par drošības pasākumiem Latvijā, lai apturētu straujo Covid-19 izplatību, kas kritiski ietekmē veselības aprūpes sistēmas spēju ikvienam iedzīvotājam sniegt veselības pakalpojumus. Pašlaik pieņemts lēmums, ka ierobežojumi ir spēkā no 2021. gada 11. oktobra līdz 2022. gada 11. janvārim.

"Delfi" jau ziņoja, ka ņemot vērā Covid-19 pieaugošo izplatību, sabiedrībai ir jāgatavojas samērā grūtam posmam, piektdien pēc valdības ārkārtas sēdes preses konferencē uzsvēra Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers atzina, ka Covid-19 vīruss "mūs apsteidz", tas apdraud valsts veselības sistēmas stabilitāti, bet šo situāciju var mainīt vakcinācija pret Covid-19.

Jau ziņots, ka piektdien valdība ārkārtas sēdē lēma no pirmdienas, 11. oktobra, līdz nākamā gada 11. janvārim izsludināt ārkārtējo situāciju ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību. Ārkārtējās situācijas laikā tiks paredzēti jauni ierobežojumi tirdzniecībā, ēdināšanā un kultūras pasākumu organizēšanā, kā arī pienākums līdz 15. novembrim vakcinēties valsts pārvaldē un pašvaldību iestādēs strādājošajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!