Foto: Shutterstock

Saistībā ar Covid-19 straujo izplatību Latvijā, premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) otrdien, 13. oktobrī, bija sasaucis Krīzes vadības padomes sēdi, bet pēc tās Ministru kabinets pieņēma virkni jaunu ierobežojumu. Par nolemto medijus attālinātā preses konferencē informēja pēc Ministru kabineta otrdienas sēdes. Preses konferencei varēja sekot līdzi tiešraidē portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalījās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) un veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka, turpinot ierobežot straujo Covid-19 izplatības pieaugumu Latvijā, valdība otrdien, 13. oktobrī, pieņēma lēmumu, ka no trešdienas, 14. oktobra, sejas maskas būs jālieto arī veikalos, muzejos, izstādēs un citās vietās. Savukārt no 17. oktobra būs papildu ierobežojumi interešu izglītībai, privātajiem pasākumiem un sporta jomai, portālu "Delfi" informēja Veselības ministrijas (VM) pārstāve Anna Strapcāne.

Tāpat noteikti stingrāki nosacījumi sabiedriskajā ēdināšanā.

Turpmāk sejas maskas obligāti būs jāvalkā ne tikai sabiedriskajā transportā, bet arī veikalos, aptiekās, pastā, muzejos, bibliotēkās, lidostā, autoostās un dzelzceļa stacijās, kā arī apmeklējot izstādes un reliģiskās darbības veikšanas vietas, piemēram, apmeklējot dievkalpojumu. Prasība par sejas maskām attiecas arī uz šo vietu darbiniekiem, kuri no apmeklētājiem nav nodalīti ar fizisku barjeru, piemēram, īpašām sieniņām.

Tāpat jau šobrīd noteikumi paredz, ka sejas maska ir jālieto pakalpojumu sniegšanas vietās, kur cilvēki uzturas ilgāk par 15 minūtēm un nav iespējams ievērot divu metru distanci, kā arī nav izveidotas citas fiziskas barjeras. Sejas maskas var nelietot bērni līdz 13 gadu vecumam. Tāpat sejas masku var nevalkāt medicīnisku iemeslu dēļ, piemēram, ja personai kustību traucējumu dēļ ir apgrūtināta maskas uzlikšana vai personai ir psihiskās veselības traucējumi, norādīja Strapcāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!