Indijā atbrīvotā Igora Timmermana radiniece, kura bija braukusi uz Maksavu sagaidīt Indijā atbrīvoto ekipāžu un informēja medijus par viņu gaitām, saņēmusi 437 latus lielu rēķinu no "Latvijas Mobilā telefona" (LMT).
Bortinženiera Igora Timmermana māsa Inna Ore pavēstīja, ka mēģinās panākt vienošanos ar LMT par kredīta piešķiršanu un pakāpenisku parāda atmaksu. Viņa gan nav pārliecināta, vai LMT būs pretimnākošs. Orei tūlītējai rēķina apmaksai līdzekļu neesot.

Ore uzreiz pēc lidotāju atbrīvošanas bija devusies uz Maskavu, kur sākumā ieradās atbrīvotie lidotāji, līdzi ņemot arī dienesta mobilo tālruni, kuru ampaksā viņas darbadēvējs "Air Baltic".

Lietojot Latvijā reģistrēto tālruni ārzemēs, tā īpašniekam ir jāmaksā arī par ienākošiem zvaniem, kurus Ore saņēmusi ļoti bieži. "Man zvanīja ziņu aģentūras, radio, televīzijas, arī Krievijas televīzijās zinājuši un izmantojuši manu numuru," stāstīja Ore.

Par sarunām parasti maksā firma, bet, ja tālrunis netika izmantots darba vajadzībām, summa tiek atvilkta no algas. "Man pat nav tāda alga, tur jau ir pāri algas summai," klāstīja Ore.

Savukārt LMT sabiedrisko attiecību speciālists Dāvids Dāne paskaidroja, ka LMT par kredīta piešķiršanu, pakāpenisku parāda atmaksu vai citu izeju varēs runāt tikai ar "Air Baltic", jo šī kompānija ir minētā tālruņa abonents. "Ar Ores kundzi mums nav nekādu saistību," sacīja Dāne.

Viņš ieteica Orei vienoties ar savu darbadevēju par parāda atmaksas kārtību, tad arī vērsties LMT ar oficiālu iesniegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!