Foto: LETA

Jaunās konservatīvās partijas (JKP) valdes locekle un Talsu novada domes deputāte Inga Gluzda (attēlā otrā no kreisās) atstājusi amatu partijas valdē un izstājusies no partijas, portālam "Delfi" apstiprināja politiķe.

Gluzda paskaidroja, ka doma par izstāšanos no JKP valdes un pašas partijas viņā parādījusies jau pirms oktobrī notikušajām Saeimas vēlēšanām.

Kā vienu no sava lēmuma iemesliem Gluzda pieminēja partijā valdošo "autoritatīvo vadības stilu", kas atšķiras no tā, ko viņa sagaidījusi, kad iestājusies partijā.

Gala lēmumu JKP valdē kopš 2015. gada aprīļa strādājošā Gluzda pieņēma dienu pēc 26. novembra biedru sapulces Rīgā, kur gribējusi izrunāt partijā "laika gaitā pieļautās kļūdas, izanalizēt tās, ar mērķi vēl ciešāk saliedēt un stiprināt mūsu komandu".

"Nav grūti aizraut aiz sevis ļaudis, ja uzticies līderiem, to sludinātiem ideāliem, kas saskan ar paša vērtībām un cerībām, bet pavisam neiespējami, ja līderos nākas vilties," iesniegumā raksta Gluzda.

"Pirms četriem ar pusi gadiem, kad dibinājām partiju, nevarēju iedomāties, ka nonāksim līdz situācijai, kad demokrātija izpaudīsies tikai vārdos, ka biedru iekšējā komunikācijā tiks ieviesta cenzūra, ka pret biedriem par nevēlamu viedokli tiks izmantotas represijas, un ka reiz varētu tikt tik ļoti noniecināta, no cilvēka, kuram biju līdzās tad, kad daudzi no viņa novērsās. Man šobrīd partijā notiekošais nekādā ziņā nav un nevar būt pieņemams! Arī tas, kā notiek valdības veidošanas process un vestas sarunas. Vienmēr esmu uzskatījusi, ka ne mazāk svarīgs par mērķi, ir ceļš, kā līdz mērķim nokļūt," raksta Gluzda.

JKP līderis Jānis Bordāns Gluzdas soli vērtē kā pārsteidzīgu: "Inga Gluzda ir bijusi partijā ilgu laiku, es viņu ļoti cienu. Viņa JKP ir ieguldījusi lielu darbu, ko visi partijas biedri augstu novērtē. Iespējams viņas lēmums ir pārsteidzīgs. Taču Gluzdas kundzes apgalvojumi raisa neizpratni. Pirmkārt jau tāpēc, ka viņa bija viena no pieciem valdes locekļiem un viņas tiešajos pienākumos bija uzturēt demokrātiju partijas darbībā. Turklāt citu biedru reakcija uz šādiem apgalvojumiem neliecina par demokrātisko brīvību trūkumu organizācijā, lai arī nepārprotami - iekšējās kārtības un demokrātijas attīstīšana partijā ir nebeidzams process. Drīzāk Gluzdas kundzes rīcība, manuprāt, saistāma ar viņas neaktīvo dalību partijas darbā vēlēšanu kampaņas laikā un tam sekojošo viņas personīgo sasniegumu vēlēšanās."

Gluzda 13. Saeimas vēlēšanās kandidēja ar trešo numuru Kurzemes vēlēšanu apgabala sarakstā. Saņemtie 1160 "plusiņi" un 898 svītrojumi viņu sarakstā atmeta uz devīto vietu, kas liedza iekļūt parlamentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!