Foto: LETA
Iekšējās drošības biroja (IDB) priekšnieks Valters Mūrnieks iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) iniciatīvu – Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieku izdarīto noziedzīgo nodarījumu izmeklēšanu nodot IDB pārziņā - ir apspriedis ar iekšlietu ministru un vērtē to pozitīvi, portālam "Delfi" pastāstīja IDB priekšnieka palīdze Diāna Petersa.

Mūrnieka ieskatā, IDB pārņemot VID Iekšējās drošības pārvaldes funkcijas, tiktu nodrošināts viens no būtiskākajiem faktoriem – neatkarīga un objektīva noziedzīgo nodarījumu izmeklēšana. Petersa uzsver, ka IDB kompetence ir izmeklēt ne tikai koruptīvus, bet visa veida noziedzīgus nodarījumus, kas IDB dod iespēju apzināt problēmas un riskus visās jomās iestādē.

Pēc Mūrnieka domām, atzinīgi vērtējama iestāžu kompetenču, resursu apvienošana, tādējādi ne tikai ietaupot budžeta līdzekļus, bet arī paaugstinot darba procesu efektivitāti.

Gadījumā, ja šis priekšlikums gūs atbalstu, tas var tikt īstenots, pārņemot un papildinot pašreizējos VID Iekšējās drošības pārvaldes resursus, norāda IDB.

Jau ziņots, ka pēc iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) iniciatīvas tapuši Kriminālprocesa un vēl citu likumu grozījumu projekti, kas paredz, ka IDB izmeklēs arī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonu noziedzīgus nodarījumus.

Patlaban normatīvie akti nosaka, ka IDB kompetencē ietilpst Iekšlietu ministrijas (IeM) padotībā esošo iestāžu, izņemot Valsts drošības dienesta (VDD), amatpersonu un darbinieku izdarīto noziedzīgo nodarījumu izmeklēšana, kā arī ar vardarbību saistītu noziedzīgo nodarījumu izmeklēšana, kurus, pildot dienesta pienākumus, izdarījušas Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm, pašvaldības policijas darbinieki un ostas policijas darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!