Foto: DELFI
Līdzdalības platformā "ManaBalss.lv" iniciatīvu, lai atļautu iedzīvotājiem sportot iekštelpās epidemioloģiski drošos apstākļos ārkārtas situācijas laikā, nedēļā parakstījuši vairāk nekā 10 000 cilvēku, portālam "Delfi" sacīja Latvijas Veselības un Fitnesa asociācijas (LVFA) valdes loceklis Gints Kuzņecovs.

Līdz šim iniciatīvu parakstījuši 10 125 cilvēki, līdz ar to iniciatīva būs jāvērtē arī Saeimas atbildīgajā komisijā.

Kuzņecovs portālam "Delfi" pauda, ka sporta nozare aicina atļaut darboties sporta klubiem un centriem ar līdzīgiem nosacījumiem, kādi tie bija rudenī līdz valdības ieviestajam darbības aizliegumam. Viņa pārstāvētā asociācija esot izstrādājusi arī pašregulācijas protokolus, kas paredz dažādu ierobežojumu ieviešanu atkarībā no saslimstības rādītājiem valstī.

"Piemēram, nodrošināt individuālu treniņu procesu bez tieša kontakta ar citiem, kā arī grupu nodarbību apmeklētāju skaita samazināšana, aprēķinot noteiktu kvadtātmetru skaitu uz vienu personu. Šis asociācijas piedāvātais risinājums nav peļņas gūšanas jautājums, bet pagaidu risinājums, lai uzturētu nozari pie dzīvības un sniegtu neatsveramu atbalstu sabiedrībai fiziskā un psiholoģiskā ziņā," skaidroja Kuzņecovs.

LVFA pārstāvis norāda, ka nozares apgrozījums pērn samazinājies par 40%.

Iniciatīva, kas iesniegta parakstīšanai līdzdalības platformā "ManaBalss.lv", paredz rast ilgtermiņa risinājumu, ieviešot atbilstošu luksofora principu tieši sporta nozarei ar jau definētiem ierobežojumiem un risinājumiem drošai sportošanai atbilstoši epidemioloģiskajai situācijai.

Kā norāda Kuzņecovs, sports un sporta klubi ir viena no retajām nozarēm, kuras darbība apturēta kopš decembra, un tās darbība bijusi ierobežota praktiski visu laiku kopš pandēmijas sākuma valstī.

2020. gadā LVFA biedru zaudējumi bija 554 500 eiro. Šobrīd zaudējumu apmērs ir pieaudzis līdz nepilnam pusmiljonam eiro mēnesī, pauda Kuzņecovs.

Jau vēstīts, ka vairāk nekā pirms mēneša tika dibināta sociālā kustība "Gribu sportot. Tagad". Tās mērķis ir "aicināt valdību ieklausīties nozares viedoklī un pievērst uzmanību sportošanas ierobežojumu nesamērīgumam, salīdzinot ar citu valstu piemēriem".

LVFA ir apvienojušies tādi nozares dalībnieki kā "Lemon Gym", "MyFitness" , "People Fitness", "DCH Studija", "Squad Hour", "FitSpot Gym", "F1 Sporta klubs", "Panatta", "Only Private Gym", "Global Fitness", "SPORTA CENTRS JUGLA", "Siguldas Sporta centrs", "Banana Fitness", "Gym!", "Mūsu Fitness", "Gfitness", "Rīdzene Functional Fitness", "Pilates Room", "Solution Gym", "Energy Life".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!