Foto: F64

Valsts vides dienests (VVD) inspektori palielinās kontroli pie Daugavas ietekas jūrā uz moliem, kur makšķernieki ķer no audzētavām ielaistos zivju mazuļus, informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

VVD norāda, ka no zivju audzētavām ielaisto mazuļu nonākšana makšķernieku lomos, kā liecina sociālajos tīklos publiskotā informācija, būtiski neietekmē zivju resursu atjaunošanos, tomēr kontroles darbs tiek veikts un tiks turpināts pastiprinātā režīmā. No audzētavām atvestos zivju mazuļus ūdenī ielaiž naktī, lai tie paspētu iepeldēt jūrā, tomēr nevar izslēgt, ka kāda daļa var aizkavēties un palikt pie moliem.

Jau pirmdien VVD Zvejas kontroles departamenta mobilā grupa veica makšķerēšanas noteikumu kontroli pie Daugavas ietekas jūrā uz moliem. Pārbaudīti 23 makšķernieki, visi makšķerēja jūras pusē, tika konstatēts viens pārkāpums, proti, makšķerēšana bez derīgas makšķerēšanas kartes, un sods piemērots administratīvā pārkāpuma izdarīšanas vietā.

Makšķerniekiem tika pārbaudīti lomi, lašu un taimiņu mazuļu lomā nebija.

Kā vēstīts, īstenojot AS "Latvenergo" zivju resursu atjaunošanas programmu, šogad Daugavā tiks ielaisti 506 000 lašu un taimiņu mazuļu ar nogrieztu taukspuru.

Kompānijā norāda, ka "Latvenergo" ik gadu īsteno zivju mazuļu atjaunošanas programmu 1,035 miljonu eiro vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!