Foto: Publicitātes foto
Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) izsludinājusi konkursu par izciliem sasniegumiem žurnālistikā 2015. gadā, kā arī paziņojusi, ka, godinot Intas Brikšes piemiņu, viņas vārdā nosaukta balva par izcilu ieguldījumu žurnālistikā.

Paziņojumā LŽA mājaslapā skaidrots, ka pagājušajā gadā ārpus parastajām kategorijām žūrija piešķīra arī speciālbalvu. LŽA valde ir nolēmusi, ka speciālbalvu turpmāk sauks par Intas Brikšes piemiņas balvu un tā tiks pasniegta par izcilu ieguldījumu žurnālistikā. To nav obligāti jāpiešķir ik gadu – ja žūrija uzskata, ka kāds ir pelnījis, tad balvu piešķir, skaidro LŽA.

Tāpat, atzīmējot vietējo mediju nozīmi un to eksistences apdraudējumu pašvaldību finansēto "pseidomediju" dēļ, LŽA valde šogad nolēmusi atjaunot nomināciju "Labākais darbs reģionālajos medijos".

LŽA balvas tiek piešķirtas vairākās nominācijās - ziņa/reportāža, apraksts/portrets, pētniecība/analītika, intervija un vizualizācija.

Kandidātus balvai var izvirzīt mediju vadība, žurnālisti un LŽA biedri, bet balvai var pieteikt arī darbus, kuru autori nav asociācijas biedri.

Iesūtītos darbus vērtēs LŽA pilnsapulcē ievēlēta komisija, kuras sastāvā ir Dace Krejere, Māra Miķelsone, Anita Rozentāle, Anda Rožukalne un Vikija Valdmane.

Laureātus paziņos LŽA Izcilības balvu pasniegšanas ceremonijā, kas norisināsies šā gada 18. martā.

Vēstīts, ka Brikše mūžībā aizgāja 2014. gada novembrī. Viņa no 1992. līdz 1993. gadam bijusi LU žurnālistikas katedras docente, 1993. gadā kļuva par LU komunikācijas un žurnālistikas katedras vadītāju, kopš 2000. gada bija LU profesore komunikācijas teorijās, bet no 2000. līdz 2009. gada jūlijam viņa bija LU Sociālo zinātņu fakultātes dekāne, liecina aģentūras LETA arhīva dati.

Pēc tam Brikše bija LU Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) pasniedzēja, savukārt SZF dekānes amatā vēlreiz viņa tika ievēlēta 2013. gada aprīlī, liecina LU arhīva informācija.

2007. gadā Brikšei tika piešķirts Atzinības krusts par izcilu tēvijas mīlestību un sevišķiem nopelniem valsts, sabiedriskajā, kultūras, zinātnes un izglītības darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!