Trešdien, 23.oktobrī Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē notiks Latvijas inteliģences 49.konference, kuru rīko Latvijas Inteliģences apvienība (LIA) un Eiropas Komisijas delegācija Latvijā (EKD), paziņoja konferences organizētāji.
Konferences mērķi un uzdevumi ir veidot dialogu starp 8.Saeimā ievēlētajiem deputātiem - politisko partiju frakciju pārstāvjiem, masu saziņas līdzekļu un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem par integrētas pilsoniskās sabiedrības veidošanu Latvijā, nevalstisko organizāciju darbības tiesiskās bāzes nostiprināšanu kā arī un sabiedriskās politikas procesiem un sabiedrības līdzdalību politikas veidošanā.

Pasākuma rīkotāji vienlaikus cer iesaistīt iespējami plašu sabiedrību diskusijā un risinājumu meklējumos par nevalstiskā sektora attīstību Latvijā un sabiedriskās politikas veidošanas “ceļiem un krustcelēm”, padziļināt iedzīvotāju izpratni par pilsonisko sabiedrību, celt indivīdu pilsonisko pašapziņu un rosināt uz aktīvu līdzdarbību politiskajos procesos, kā arī uzturēt dialogu starp varu un sabiedrību.

Konferenci atklās prezidentes Vairas Vīķes Freibergas un Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā vadītāja Endrjū Rasbaša uzrunas. Ar lekcijām uzstāsies iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu vadītājs Andris Ķesteris, pirmais Latvijas Republikas vēstnieks Eiropas Savienībā Juris Kanels un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Socioloģijas katedras vadītājs Tālis Tīsenkopfs. Lekcijām sekos debates, konferences dalībnieku un radioklausītāju jautājumi un replikas.

Žurnālista Jāņa Dombura vadībā paredzētā apaļā galda diskusija “Latvija - no totalitārisma uz integrētu pilsonisko sabiedrību”, kurā piedalīsies politiķi, žurnālisti un citi interesantu viedokļu paudēji diskutējot par to, vai Latvijā ir integrēta pilsoniskā sabiedrība, ko darīs 8.Saeimas deputāti, lai Latvijā izveidotu integrētu pilsonisko sabiedrību, kā arī citiem jautājumiem. Apaļā galda diskusijā piedalīsies politiķi Einars Repše, Ēriks Jēkabsons, Jānis Jurkāns, Andris Šķēle, Ingrīda Ūdre, Māris Grīnblats, laikraksta “Rīgas Balss” galvenā redaktore Anita Daukšte, “Latvijas Radio” ģenerāldirektors Dzintris Kolāts, kā arī eksperti un nevalstisko organizāciju pārstāvji Uģis Rotbergs, Jānis Eglītis, Ainārs Dimants, Solvita Lazdiņa un Irīna Viņņika.

Konferences norise tiks translēta tiešraidē Latvijas Radio pirmajā programmā un tiks tulkota krievu valodā un translēta Latvijas Radio krievu programmā “Doma laukums”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!