Foto: DELFI
Piesaucot profesionālisma un izpratnes trūkumu, soctīklotāji tviterī asi kritizējuši jauniešu vidū populārās kustības "Ghetto Games" Rīgā izvietotos plakātus, uz kuriem minēti šādi teksti: "Īsta sieviete nelaidīs izsalkušu vai nogribējušos vīrieti uz "Ghetto Games", "Stiprākais uzvarēs" un citi, kas attēloti ar vizuāliem, tostarp vardarbību atainojošiem zīmējumiem.

Rīgas pilsētas būvvaldē portālam "Delfi" trešdien, 3. jūlijā, norādīja, ka zīmējumi un saukļi nav definējami kā reklāma, līdz ar ko šādu zīmējumu izvietošana sporta pasākumu laikā atsevišķi ar pašvaldību nav jāsaskaņo.

Savukārt kustības līderis Raimonds Elbakjans sarunas laikā ar TV3 rupjā veidā uz konkrētu vietu licis doties sieviešu tiesību aisardzības centram "Marta". Jau ziņots, ka šī organizācija iepriekš asi nosodīja "Ghetto Games" pasākumu norises vietā izvietotos materiālus.

Tāpat arī "Centrs Marta" atgādina, ka "Ghetto Games" bija vieni no partneriem Labklājības ministrijas (LM) organizētajā kampaņā pret vardarbību "Vardarbībai patīk klusums". Centra jauniešu programmas vadītāja Marta Kanasta sarunā ar "Delfi" uzsver, ka jaunieši ir viegli ietekmējami un mēdz atdarināt to, ko viņi redz. Ir būtiski tas, ka plakāti ir izvietoti vidē, kur uzturas jaunieši un kur tiek veidots viņu priekšstats par to, kas ir pieņemami, bet kas nav.

Savukārt LM izteikusi nosodījumu organizācijai par vardarbības un dzimumu stereotipu veicināšanu, bet Tiesībsarga birojā portālam "Delfi" arī norāda, ka "Ghetto Games" pārkāpj likumus

















Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!