Foto: AFI
No jūnija interesentiem būs pieejama interaktīva ekskursija Ministru kabinetā, sniedzot iespēju virtuāli apskatīt telpu interjeru un foto mirkļus no ikdienas norisēm 360 grādu panorāmas bildēs, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane.

"Valdības mājā notiek ne tikai valstī svarīgas norises, bet tā ir arī ievērojams vēsturisks arhitektūras piemineklis. Līdz ar to Ministru kabineta ēkai ir jābūt pieejamai valsts iedzīvotājiem, un, piedaloties interaktīvajā ekskursijā, valdības namu varēs apmeklēt jebkurš interesents," sacīja Dreimane.

Interaktīvajā ekskursijā būs iespējams aplūkot valdības sēžu zāli, Ministru prezidentu zāli, preses konferenču telpu, bibliotēku un citas vietas, kā arī iegūt informāciju par tām.

Ministru kabineta virtuālā ekskursija top sadarbībā ar SIA "Fotopano", kas šo projektu realizē bez atlīdzības.

Katru gadu Ministru kabinetu vidēji apmeklē vairāk nekā 1000 interesenti, galvenokārt jaunieši.

Virtuālā tūre ir interaktīva ekskursija, ko iespējams apskatīt interneta vidē datorā vai mobilajās ierīcēs. Tā veidota no vairākām savstarpēji saistītām 360 grādu panorāmas bildēm un sniedz iespēju apskatīt un izpētīt telpas virtuāli. Līdzīgas virtuālās ekskursijas piedāvā aplūkot arī Apvienotās Karalistes, Francijas, Krievijas un citu valstu valdību ēkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!