Pirms referenduma par grozījumiem likumā "Par valsts pensijām" interneta totalizators "Triobet.com" piedāvāja likt likmes par referenduma rezultātu, kur visaktīvāk likmes izdarītas par to, ka referenduma rezultāts būs negatīvs, informēja "Triobet.com" pārstāvis Kaspars Melders.

Pēc Meldera teiktā, likmes vairāk izdarītas azarta pēc, jo cilvēkiem bijusi vēlme pārbaudīt savas prognozēšanas spējas. To apliecina arī simboliskās summas.

"Visaktīvāk likmes tika izdarītas par to, ka referenduma rezultāts būs negatīvs. Tai pat laikā patiešām liela daļa bija tādu, kas norādīja uz tautas balsojuma izdošanos. Tomēr nedomāju, ka visi tie cilvēki tam arī ticēja, - drīzāk viņi cerēja par mazāku summu iegūt lielāku laimestu, jo koeficients šoreiz bija diezgan augsts," norādīja "Triobet.com" pārstāvis.

Interneta totalizatora piedāvājumam likt likmes par referenduma iznākumu atsaucība esot bijusi vidēji liela. "Cilvēku atsaucība mūs pašus patīkami pārsteidza, jo mūsu portāla apmeklētāji galvenokārt izdara likmes uz sporta sacensību rezultātiem. Iespēja prognozēt šādu sociāli politisku notikumu iznākumu bija kaut kas jauns, turklāt lielāka ieinteresētība, jo tas ir vietējs notikums," uzsvēra Melders.

Kā ziņots, Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) provizoriskā informācija liecina, ka tautas nobalsošanā par grozījumiem Pensiju likumā piedalījušies 347 182 pilsoņi, līdz ar to nav savākts nepieciešamais balsu skaits, lai referendums tiktu uzskatīts par notikušu.

Lai vēlētāju rosinātie grozījumi likumā "Par valsts pensijām" stātos spēkā, tautas nobalsošanā bija jāpiedalās vismaz pusei no vēlētājiem, kuri balsoja iepriekšējās Saeimas vēlēšanās, jeb vismaz 453 730 vēlētājiem un vairāk nekā pusei no viņiem jānobalso par grozījumu projektu.

Par grozījumiem Pensiju likumā nobalsojuši 333 799 jeb 96,15% balsotāju, savukārt pret - 12 524 jeb 3,61% vēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!