Zaļenieku pagasta iedzīvotāja Maija Zvejniece sākusi badastreiku, protestējot pret kādreizējo "sarkano baronu" esamību pie varas, informēja Zaļenieku pagasta priekšsēdētājs Ojārs Briedis. Streikotāja ir 2.grupas invalīde un, iespējams, tiks lūgts ārstiem izvērtēt, vai, piesakot badastreiku, sieviete nenodara kaitējumu savai veselībai.
Kā norādīja Briedis, pašvaldībai streiks oficiāli bijis pieteikts tikai vēlēšanu dienā - 11.martā. Patlaban streikotāja informējusi pagasta vadību, ka ir sākusi beztermiņa badastreiku un streika vietu - pie Upuru akmens - neatstāšot, stāstīja Briedis.

Pēc Brieža teiktā, Maija Zvejniece pie Upuru akmens atrodas kopš vakardienas. Pašvaldība apsverot iespējas nodrošināt streikotājai medicīnisko aprūpi.

Kā aģentūrai LETA norādīja Zvejniece, viņa pieprasa atzīt Staļinu un Ļeņinu par noziedzniekiem, kā arī atzīt Krievijas valstsvīru represijas pret latviešiem. Zvejniece norādīja, ka neatstāšot streika vietu, kamēr pagastā netiks noorganizētas arī atkārtotas vietējās pašvaldības vēlēšanas.

Pēc Zvejnieces domām, 11.martā notikušās pašvaldību vēlēšanas ir bijušas nelikumīgas un padomē ievēlēti "sarkanie baroni". Zvejniece pieprasa ieviest "mažoritāro vēlēšanu sistēmu, kā arī izvirzīt stingrākas prasības nepilsoņu naturalizācijai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!