Invalīdi ar roku un kāju amputācijām, onkoloģiskām, sirds-asinsvadu, elpošanas un citām saslimšanām tiek diskriminēti Rīgas sabiedriskajā transportā, jo nesaņem atlaides, uzskata biedrības "Invalīdu tiesību aizsardzības centrs" (ITAC) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Neibults–Miebolts.

ITAC vairakkārt vērsušies invaliditātes pensijas un sociālā nodrošinājuma pabalsta 45 latu saņēmēji, cilvēki ar 3.invaliditātes grupu un sūdzējušies par to, ka viņiem Rīgas Dome (RD) vispār nav piešķīrusi nekādas atlaides sabiedriskajā transportā. Invalīdu tiesību aizstāvji uzskata, ka tā ir atsevišķu cilvēku grupu diskriminācija.

16.augustā Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" valde un 17.augustā RD Komitejas deputāti atkal apstiprināja iepriekš minētiem cilvēkiem diskriminējošu lēmumu, paredzot 100% atlaides tikai pensionāriem, cilvēkiem ar 3.grupas invaliditāti ar redzes un dzirdes traucējumiem un Černobiļas AES avārijas seku likvidētājiem. Savukārt priekšlikums attiecināt minētās atlaides uz visiem cilvēkiem ar 3.invaliditātes grupu nav ņemts vērā, uzsver Neibults–Miebolts.

Lai šo jautājumu risinātu, invalīdu aizstāvji vērsušies pie premjera Valda Dombrovska ("Vienotība"), Tiesībsarga Romāna Apsīša un RD priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!