No šodienas invalīdiem ar pārvietošanās traucējumiem nepieciešamas īpašas invalīdu autostāvvietu izmantošanas kartes, paredz grozījumi Ceļu satiksmes noteikumos.
Karte izstrādāta atbilstoši Eiropas Savienības (ES) rekomendācijai, tā būs starptautiski atpazīstama un ar to visās ES valstīs būs atļauts novietot automobiļus speciāli apzīmētās stāvvietās.

Tā kā invalīdu autostāvvietu izmantošanas kartes iegāde būs invalīda brīvā izvēle, kartes paredzēts izsniegt par maksu.

Invalīdu stāvvietu izmantošanas kartes izsniegs Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD). Labklājības ministrija uzskata, ka šāda karšu izsniegšanas kārtība būs optimāla, jo CSDD nodaļas ir visos valsts rajonos, tās ir invalīdiem pieejamas un viņiem būs nepieciešams tikai viens apmeklējums.

Turklāt CSDD nodaļās ir tehniskais aprīkojums karšu izgatavošanai, kā arī aprīkojums personas fotografēšanai un fotogrāfijas iestrādāšanai dokumentā. CSDD nodaļās ir mācīts personāls un pieredze līdzīgu dokumentu izsniegšanā.

Ar Labklājības ministriju panākta vienošanās, ka tā elektroniskā veidā direkcijai nodrošinās informāciju par to, kuri cilvēki var saņemt speciālās autostāvvietu izmantošanas kartes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!