Rīgas dome jau tuvākajā laikā varētu izveidot Pašvaldības policijas Ceļu policijas nodaļu, kuras uzdevums būtu kontrolēt transportlīdzekļu stāvēšanas un apstāšanās noteikumu ievērošanu un kura būs tiesīga lēmumu par administratīvā naudas soda uzlikšanu pieņemt uz vietas bez pārkāpēja klātbūtnes, pārkāpuma protokolu - paziņojumu piestiprinot pie automašīnas.
Kā informēja Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa, to paredz domes Drošības un kārtības jautājumu komitejas šodien atbalstītais lēmuma projekts "Par transporta līdzekļu apstāšanās un stāvēšanas noteikumu ievērošanas kontroles organizēšanu", kas sagatavots saskaņā ar nesen Ministru kabinetā apstiprinātajiem noteikumiem.

Saskaņā ar projektu dome, uzticot Pašvaldības policijai kontrolēt apstāšanās un stāvēšanas noteikumu ievērošanu, izveidos Ceļu policijas nodaļu, kurā varētu strādāt 31 darbinieks.

Paredzams, ka lemt par naudas sodu uzlikšanu 10 latu apmērā būs tiesīgi jaunveidojamās nodaļas priekšnieks, viņa vietnieks, vecākie inspektori un inspektori. Savukārt iekasētās soda naudas paredzēts sadalīt starp Rīgas domi, Ceļu satiksmes drošības direkciju un institūciju, kura uzlikusi sodu, tas ir - RPP Ceļu policijas nodaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!