Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Valdis Smiltenieks, kurš ir viena no Rīgas domes kompensācijas zemju lietā iesaistītajām personām, morālu apsvērumu dēļ šajā lietā iesniedzis Rīgas mēram Andrim Ārgalim atlūgumu.
Smiltenieks, aizejot no amata, apliecinājis, ka nejūtas vainīgs par sevis iesaistīšanu skandālā ar zemes kompensācijas lietu, taču jūtas morāli atbildīgs par sava vārda pieminēšanu tajā.

Savukārt Rīgas mērs, parakstot rīkojumu par Smiltenieka atbrīvošanu, uzsvēris - ja Līdzvērtīgas zemes piešķiršanas pārbaudes komisija atklās kādas nelikumības ar Smiltenieka iegādāto zemes gabalu, viņš netiks atbrīvots no atbildības, lai arī vairs nebūs domes amatpersona.

Smiltenieks uzsvēra, ka nav izmantojis dienesta stāvokli un no amata aiziet, jo nevar strādāt "šādā mākslīgi saasinātā situācijā". Viņš pauda gatavību uzņemties atbildību, ja pārbaudes laikā atklāsies pārkāpumi. "Esmu tepat Latvijā, uz ārzemēm prom nebraucu," sacīja Smiltenieks.

Smiltenieka gadījums tika iekļauts shēmā, pēc kuras, iespējams, ne viens vien domes darbinieks ticis pie prestižas zemes Rīgas rajonos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!