Irākā apcietinātais Latvijas students Māris Bergholds veiksmīgi nogādāts Kuveitā, kur viņu sagaidījuši Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) pārstāvji.
ĀM preses sekretārs Rets Plēsums informēja, ka pirmdienas vakarā pārgalvīgo ceļotāju Latvijas karavīri nogādāja Kuveitā, kur viņš "nodots pieskatīšanai" ĀM pārstāvjiem.

Bergholdu ar tuvāko lidmašīnas reisu nogādās Frankfurtē, un no turienes viņš ar nākamo reisu dosies uz Latviju. ĀM pārstāvji piedzīvojumu kāro studentu pavadīs līdz lidmašīnas trapam, lai "pārliecinātos, ka Bergholds tiešām dodas mājup".

Plēsums pastāstīja, ka ĀM jau sazinājusies ar Bergholda vecākiem, kuri apņēmušies segt visus pazudušā dēla transportēšanas izdevumus.

Bergholds no militārās nometnes, kur sabiedroto spēki viņu turēja apcietinājumā, atbrīvots pirmdien.

Socioloģijas students jūnija sākumā ar stopiem devās ceļojumā uz Tuvajiem Austrumiem un nonāca cietumā Irākā. Puiša māte saņēma ar Sarkanā Krusta starpniecību sūtītu dēla vēstuli, kurā viņš ziņoja, ka atrodas cietumā Irākā, amerikāņu zonā. Ar ASV atbalstu un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku pārstāvju aktīvu līdzdalību ĀM noskaidroja Bergholda atrašanās vietu un panāca viņa atbrīvošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!