ASV karabāzē Irākas pilsētā Kirkūkā traumas guvušais Latvijas karavīrs sestdien vēlu vakarā atgriezies Latvijā, apliecināja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Preses dienesta vadītājs Uldis Davidovs.
Savukārt NBS komandieris admirālis Gaidis Andrejs Zeibots sacīja, ka traumas guvušā karavīra vietā nevienu citu karavīru uz Irāku nesūtīs, un arī pats cietušais pēc izveseļošanās uz Irāku atpakaļ nebrauks.

NBS karavīrs Dmitrijs S. traumu guvis satiksmes negadījuma laikā, avarējot ar kvadraciklu, kādus izmanto, lai pārvietotos karabāzes teritorijā un pārvadātu ar tiem sīkas kravas. Braucamais pēc avārijas viņam uzkritis virsū. Karavīram traumēta kreisā potīte un kreisās rokas pirksti. Pēc negadījuma cietušais nogādāts hospitālī Kuveitā. Par notikušo paredzēts ierosināt dienesta izmeklēšanu.

Augusta sākumā uz misiju Irākā devās 105 Nacionālo bruņoto spēku karavīri. Uz Persijas līča reģionu maija vidū no Latvijas jau aizbrauca 30 apgādes un nodrošinājuma vada karavīri un seši nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas speciālisti, kā arī trīs virsnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!