Foto: stock.xchng
Latvijā šogad četras reizes bijis priecīgs notikums – piedzimuši trīnīši, bet arī citviet pasaulē latvieši ir varen ražīgi – arī Īrijas latviešu ģimenē pavisam nesen, 22. septembrī, pasaulē nāca trīnīšu meitenes, kurām doti puķu vārdi – Lilija, Jasmīna un Dēzija, informē laikraksts "Neatkarīgā".

Limerikas latviešu Evitas un Alvja Šmitu ģimenē tagad aug četras meitiņas – trīnītēm ir vecākā māsa Šeila. Visām četrām meitenēm ir Īrijas pases, tomēr saikne ar Latviju netiek un netiks pārrauta. "Visus šos gadus braucam vienreiz gadā uz Latviju, bet tagad divus gadus tas nebūs iespējams, jo uz katru mazulīti ir jābūt vienam pieaugušajam," "Neatkarīgajai" stāsta meiteņu māmiņa Evita.

Šmitu ģimene Īrijā ieradās pirms sešiem gadiem. Kā viņi paši saka – naudas un piedzīvojumu meklējumos. Lai gan finansiālie apstākļi nebija nemaz tik vienkārši, ģimene izšķīrās par vēl vienu bērniņu. Liels bija pārsteigums, kad ultrasonogrāfijā jaunajiem vecākiem pateica, ka gaidāmi trīnīši. "Vienīgie dvīnīši no manas puses ģimenē – mana māsīca un brālēns ir dvīņi. Un viņi arī vienīgie. Tā kā pārsteigums bija ļoti liels," neslēpj laimīgā māmiņa.

Mazulīši ienesa pamatīgas korekcijas ģimenes dzīvē – iepriekš Šmiti bija īrējuši divu guļamistabu dzīvokli, bet tagad nācās pārcelties uz īrētu četru guļamistabu māju. Arī ģimenes auto nu ir nomainīts pret kārtīgu septiņvietīgu spēkratu. Saprotot, ka jaunajai ģimenei nu izdevumi ir krietni lielāki, palīdz arī radi un draugi, dāvinot mazajām dažādas mantas. Starp citu, Zaļajā salā trīnīšu vecākiem lielu priekšrocību nav. "Vienīgā priekšrocība Īrijā trīnīšiem – ir lielāks bērnu pabalsts. Dubultā par katru bērnu. Tas arī viss," stāsta Evita.

"Neatkarīgā" norāda, ka Lilija, Jasmīna un Dēzija nebūt nav vienīgās latviešu trīnītes, kuras pasaulē nākušas Īrijā. 2008.gada vasaras sākumā Īrijas pilsētā Gorejā latvieša Andra Rutkovska un igaunietes Terijas ģimenē dienas gaismu ieraudzīja trīnītes, kurām arī tika iedoti puķu vārdi – Liāna, Kamilla un Dālija, raksta portāls "baltic-ireland.ie".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!