Latvijas vēstniecības Īrijā pārstāvji ir tikušies ar Rīgas Tālmācības vidusskolas vadību, lai apspriestu iespējas, atrodoties Īrijā, iegūt Latvijas vispārējo vidējo izglītību, informēja pārstāvniecībā.

Projekta mērķauditorija ir jebkurš cilvēks, kas dažādu iemeslu dēļ ir pārtraucis mācības un vēlas tās atsākt, iegūstot vispārējo vidējo izglītību, kā arī Īrijā dzīvojošo latviešu bērni, kas vēlas saņemt Latvijas vispārējās izglītības sertifikātu.

Audzēkņi mācību vielu apgūs no vidusskolas noteiktās obligātās mācību literatūras, kam Rīgas Tālmācības vidusskola ir izveidojusi elektroniski pieejamus tālmācības palīgmateriālus katrā mācību priekšmetā. Ikvienam audzēknim tiks piešķirts individuāls pieejas kods, lai būtu iespēja šos materiālus izmantot pilnvērtīgai mācību vielas apguvei.

Savukārt ārzemēs dzīvojošiem un strādājošiem latviešiem labākai mācību vielas uztverei papildus elektroniski izstrādātajiem tālmācības papildmateriāliem tiks veidotas arī videolekcijas.

Tas ir pirmais neklātienes vidusskolas izglītības projekts.

Jau ziņots, ka Rīgas Tālmācības vidusskolā papildus vietējiem mācību pieteikumiem salīdzinoši liels skaits pieteikumu tiek saņemts no ārzemēs dzīvojošiem latviešiem.

Skolā nokomplektētas trīs mācību klases ar aptuveni 30 cilvēkiem katrā, un topošo skolas audzēkņu vidū ir Latvijas iedzīvotāji, kas patlaban dzīvo Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Vācijā, Itālijā, Portugālē, Japānā, Šveicē, Čehijā un ASV. Visvairāk studiju pieteikumu ir no Lielbritānijas un Īrijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!