Foto: Reuters/Scanpix

Eiro zonā, kas cieš joprojām cieš no parādu krīzes, pašlaik ir saskatāma gaisma tuneļa galā, otrdien paziņoja Itālijas premjers Mario Monti.

"Mēs [Itālijā] un pārējā Eiropā tuvināmies tuneļa galam. Tuneļa galā ir gaisma," viņš sacīja intervijā Itālijas radiostacijai "Rai Radio".

Pēc Itālijas valdības vadītāja paustā, pēdējā laikā, ka Eiropas Savienības (ES) institūcijas un valdības izrādot lielāku apņēmību īstenot reformas, par kurām tika panākta vienošanās ES samitā jūnijā, kā arī veikt pasākumus, lai palīdzētu parādu māktajām Eiropas Monetārās sistēmas dalībvalstīm.

Monti ieradies Parīzē, kur tikās ar Francijas prezidentu Fransuā Olandu. Abas amatpersonas tikšanās laikā solīja darīt visu iespējamo eiro zonas nosargāšanai.

Tikmēr jaunākie statistikas dati otrdien bija skaidrs apliecinājums parādu krīzes dziļumam. ES statistikas pārvaldes dati rādīja, ka eiro zonā bezdarba līmenis jūnijā saglabājās rekordaugstajā 11,2% līmenī, bet dati no Vācijas liecināja, ka jūlijā ir pieaudzis bezdarbs eiro zonas lielākajā ekonomikā, kas līdz šim veiksmīgi pretojās krīzes ietekmei. Statistikas dati arī rādīja, ka Itālijā bezdarbs jūnijā sasniedzis ir sasniedzis rekordu - 10,8%.

Turklāt par krasu peļņas kritumu otrajā ceturksnī paziņoja Eiropas lielākās bankas. Vācijas "Deutsche Bank" peļņa kritās teju uz pusi, Šveices UBS peļņa - par 58%, bet Spānijas BBVA peļņa - par 57,5%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!