Ceturtdien a/s "Latvijas gāzes" (LG) valsts akciju izsolē gandrīz pusi no piedāvātajām akcijām iegādājās SIA "Itera Latvija", tādējādi iegūstot vēl vienu vietu LG padomē, sacīja kompānijas vadītājs Juris Savickis. "Itera Latvija" izsolē nopirka 525 972 LG akcijas, kas ir gandrīz 44% no piedāvātā akciju skaita - 1,197 miljoniem.
Vienu LG akciju "Itera Latvija" izsolē iegādājās par 6,13 latiem, tādējādi kopumā samaksājot vairāk nekā 3,224 miljonus latu. Savickis pieļāva, ka izsolē akciju cena bija zemāka nekā iepriekšējā izsolē 19.jūlijā noteiktais 12,51 lats, jo šoreiz piedalījās mazāk dalībnieku nekā iepriekš.

"Iepriekšējā izsolē noteiktā LG akciju cena tomēr bija par augustu," viņš atzina, piebilstot, ka pēdējo valsts īpašumā esošo 3% LG akciju izsolē cena noteikti vairs nebūs tik augsta kā bija iepriekšējās divās LG akciju izsolēs.

Savickis atklāja, ka "Itera Latvija" ir iegādājusies arī 2,01% LG akciju no Somijas "Fortum" un LG akcijas pirktas arī Rīgas Fondu biržā tiešajos darījumos. Savickis pauda, ka "Itera Latvija" līdzdalība LG ir palielinājusies no 19,33% līdz vairāk nekā 24%, kas tādējādi ļauj "Itera Latvija" pretendēt uz vēl vienu vietu LG padomē. Patlaban "Itera Latvija" ir divas vietas LG padomē.

Viņš pauda, ka "Itera Latvija" vēl domās, vai piedalīties atlikušo LG akciju pārdošanā. "Lēmums par dalību nav atkarīga no tā, vai atlikušās LG valsts akcijas tiks pārdotas par naudu vai privatizācijas sertifikātiem," atzina Savickis.

Speciālā izsolē par naudu Rīgas Fondu biržā 3% jeb 1,197 miljoni LG valsts akciju pārdoti par cenu - 6,13 lati par akciju. Kopumā no minēto 3% LG valsts akciju pārdošanas iegūti 7 337 610 lati.

Privatizācijas aģentūra bija noteikusi, ka ceturtdien biržā pārdodamo akciju cena nevar būt zemāka kā 5,62 lati par vienu akciju. Tādējādi izsolē noteiktā cena par 0,51 latu pārsniedz iepriekš noteikto minimālo cenu un ir par 2,27 latiem zemāka nekā vidēji svērtā cena ceturtdien biržas tirdzniecības sesijā - 8,40 lati. Pēc minēto akciju pārdošanas valsts īpašumā paliek 3% LG akciju, kurus iecerēts pārdot septembra beigās vai oktobra sākumā. Valsts savā īpašumā saglabās divas LG akcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!