Foto: LETA

Finanšu ministra Andra Vilka (V) vadītā atlases komisija nolēmusi Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) vadītāja amatam virzīt līdzšinējo biroja vadītāja pienākumu izpildītāju Daci Gaili, informē Finanšu ministrija.

Gaile ir ieguvusi Sociālo zinātņu maģistra grādu ekonomikā, kā arī bakalaura grādu vadības zinātnē Rīgas Tehniskajā universitātē.

Gaile strādā IUB no biroja dibināšanas brīža 2002.gada janvārī, vispirms Metodoloģijas departamenta vietnieces, vēlāk direktores amatā, nodrošinot metodoloģisko atbalstu iepirkumu veicējiem un piegādātājiem, gatavojot priekšlikumus tiesību aktu grozījumiem, sadarbojoties ar Eiropas Savienības (ES) institūcijām un nodrošinot biroja darbības plānošanu.

Gailes darbība desmit gadu laikā IUB ir bijusi tieši saistīta ar iepirkumu sistēmas attīstību un pilnveidošanu, apzinot un analizējoties ES publiskā iepirkumu attīstības tendences.

Gaile arī guvusi pieredzi, strādājot Finanšu ministrijā, kā arī AS "Rīgas Starptautiskā autoosta". No 2010.gada Gaile pasniedz lekciju kursu "Projektu tiesiskais nodrošinājums un piegāžu vadība" Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā maģistra studiju programmā.

Vilks uzsver Gailes atbilstību IUB vadītāja amatam, par ko liecina izglītība un līdzšinējā darbā iegūtās zināšanas. "Daces Gailes līdzšinējā darba pieredze valsts pārvaldē, zināšanas un prasmes, kā arī redzējums par Iepirkumu uzraudzības biroja attīstības vīziju pārliecināja atlases komisiju. Viņai ir skaidrs redzējums par publiskā iepirkuma regulējumu un uzraudzību Latvijā, kā arī priekšlikumi sistēmas pilnveidošanai. Tāpat Gailei ir uzkrāta pieredze kolektīva vadīšanā, regulāri aizvietojot biroja vadītāju," norāda Vilks.

Gaile ir izvēlēta publiskā konkursa kārtībā no septiņiem pretendentiem.

Tuvākā laikā FM sagatavos nepieciešamo dokumentāciju, lai valdībā virzītu Gailes kandidatūru apstiprināšanai amatā. 

Jau ziņots, ka līdzšinējais IUB vadītājs Andrejs Tiknuss amatu pēc paša vēlēšanās atstāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!