Joprojām pastāv iespēja, ka Rīgas domē mainīsies koalīcija, tādēļ var mainīties arī domes amatpersonas, aģentūrai LETA pieļāva Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) priekšsēdētājs Dainis Īvāns.
Īvāns paskaidroja, ka nākamnedēļ šajā jautājumā būs vairāk skaidrības, jo sestdien Jāņa Jurkāna vadītā Tautas saskaņas partija būs izlēmusi, vai izstāties no apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL).

Šādā gadījumā LSDSP var piedāvāt slēgt sadarbības līgumu ar TSP un pārtraukt sadarbību ar PCTVL Rubika un Ždanokas vadītajām partijām.

Īvāns piebilda, ka vienošanās, ko LSDSP slēdza ar PCTVL, vairs nav spēkā tādēļ sociāldemokrātiem esot "brīvas rokas" sarunām ar citiem politiskajiem spēkiem.

Kā aģentūrai LETA iepriekš teica Rīgas vicemērs Sergejs Dolgopolovs, kurš ir TSP domes loceklis, viņš darīšot "visu", lai Rīgas domē saglabātu vienotu PCTVL frakciju un TSP no tās neizstātos.

Divi Rīgas domes TSP deputāti, kas nevēlējās minēt savus vārdus, aģentūrai LETA iepriekš apliecināja: to, vai pēc kongresa TSP no PCTVL atdalīsies ne tikai Saeimā, bet arī Rīgas domē, izšķirs situācija ar koalīciju Rīgas domē, proti - vai jaunajiem partneriem būs PCTVL pieņemama kopumā, vai tikai daži TSP deputāti.

LSDSP ir noslēgtas vienošanās ar Latvijas Zaļo partiju un "Centra apvienību" - tātad deviņiem deputātiem.

PCTVL frakcijā ir seši TSP, seši "Līdztiesības" un viens sociālistu deputāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!