Foto: Saeimas administrācija
Var vilties visā, bet nevar vilties atmodā, piektdien Latvijas Tautas frontes (LTF) 25.gadadienai veltītajā konferencē, kas notiek Saeimas ēkā, sacīja LTF pirmais priekšsēdētājs un atmodas laika līderis Dainis Īvāns.

"Divdesmit pieciem gadiem paejot, beidzot ir mierīgi, vairāk vai mazāk ar mūsu parlamentāro valsts pārvaldi viss ir kārtībā. Mēs esam ielikuši pamatus šai valstij, kuras drošības garantijas ir daudz augstākas nekā tās bija pirms Otrā pasaules kara. Mēs ar to varam lepoties. Var vilties visā, bet nevar vilties atmodā. Mēs esam dieva izredzēta zeme un dieva izredzēta tauta, tāpat kā mūsu brāļi lietuvieši un igauņi," sacīja Īvāns.

Viņš norādīja uz Latvijas spēka nozīmīgumu. "Jebkurā brīdī, kad Latvijai draudēs briesmas, mēs varam mobilizēt karaspēku. Un jaunās paaudzes, kas nav piedzīvojušas šo laiku, var lepoties, ka viņi balstās uz šī karaspēka vairogiem un ka viņus ir, kas aizstāv, un ka viņi to jebkurā brīdi var saukt palīgā," viņš pauda.

Īvāns runu sacīja aizrautīgi un pēc tās atskanēja gari un skaļi aplausi.

Saeimā piektdien notiek Latvijas Tautas frontes 25.gadadienai veltīta konference "LTF uzvara Augstākās padomes vēlēšanās – parlamentārisma atdzimšana Latvijā".

Latvijas Tautas fronte bija sabiedriski politiska kustība un organizācija, kas tika izveidota 1988.gadā. Tai bija izšķirīga nozīme Latvijas neatkarības atgūšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!