Foto: LETA
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa trešdien, 30. novembrī, izbeidza tiesvedību Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pieteikumā par darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar bijušo KNAB amatpersonu Jutu Strīķi.

Kā paskaidroja Strīķes advokāte Ilona Jirgena, pats birojs atsauca savu prasību.

Kā iepriekš informēja KNAB preses sekretāre Laura Dūša, ar Rīgas apgabaltiesas pagājušā gada 24.aprīļa lēmumu ticis atcelts Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesneses lēmums par atteikumu pieņemt KNAB prasības pieteikumu pret Strīķi par darba tiesisko attiecību izbeigšanu. Atkārtoti izskatot jautājumu par minētā prasības pieteikuma pieņemšanu, Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnese KNAB prasības pieteikumu pieņēma un ierosināja civillietu.

KNAB līdzšinējais priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks šovasar nolēma atbrīvot no amata Strīķi. Viņš bija parakstījis rīkojumu par disciplinārsoda piemērošanu Strīķei un kā disciplinārsodu noteicis atbrīvošanu no amata.

Šo lēmumu Strīķe ir pārsūdzējusi tiesā.

Savukārt oktobra beigās stājās spēkā spriedums, ar kuru tika atcelts disciplinārsods pazemināt amatā Strīķi, un saskaņā ar šo spriedumu viņai par labu piedzīti vairāk nekā 13 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!