Foto: AFP/Scanpix/LETA
Jūlija sākumā ir izbeigta lietvedība par aprīlī, kad valstī bija noteikts pulcēšanās aizliegums Covid-19 pandēmijas dēļ, slepus notikušo kultūras darbinieku klātienes semināru Gulbenē, liecina informācija Gulbenes novada pašvaldības mājaslapā.

Pašvaldība norāda, ka tā ir saņēmusi Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Alūksnes iecirkņa vēstuli par to, ka ir izbeigta uzsāktā lietvedība par iespējamu izdarītu administratīvo pārkāpumu, 29. aprīlī klātienē sarīkojot Gulbenes novada kultūras darbinieku semināru Gulbenes kultūras centrā.

Lēmums pieņemts 1.jūlijā, pamatojoties uz Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 239. panta 1. daļu, kas nosaka, ka lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā nevar iesākt, bet iesāktā lietvedība jāizbeidz, ja nav bijis notikuma vai tajā nav administratīvā pārkāpuma sastāva.

Kā iepriekš vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga", Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktā pulcēšanās aizlieguma laikā Gulbenes pašvaldība ar domes priekšsēdētāja un izpilddirektora atļauju slepus sarīkojusi trīs dienu klātienes semināru, par kuru Valsts policija sāka administratīvā pārkāpuma lietvedību.

Apmācības Gulbenes kultūras centrā rīkotas, lai pašvaldības darbiniekiem pastāstītu par kultūras dzīves organizēšanu ārkārtējās situācijas laikā un pēc tās beigām.

Kad Gulbenes novada Kultūras pārvaldes vadītāja Gundega Ķikuste e-pastā izsūtījusi ielūgumu uz apmācībām, viņa aicinājusi kolēģus, ņemot vērā pastāvošos ierobežojumus, "neapdraudēt pašiem sevi un neradīt riskus piesaistīt nevajadzīgu uzmanību no nesaistītām personām". "Nekādi "posti" "Facebook" vai informācijas izplatīšana citām personām - šis attiecas tikai un vienīgi uz mums, tāpēc šī informācija nedrīkst aiziet tālāk par mums. Šis norādījums ir strikts un ievērojams obligāti," ticis norādīts ielūgumā.

Kad seminārs sācies, ēku apmeklējusi Valsts policijas amatpersona, kurai kultūras nama darbinieces sākotnēji apgalvojušas, ka nekāds pasākums nenotiek. Tomēr, apskatot telpas pati, policijas darbiniece konstatējusi, ka pasākums notiek un kultūras centra Lielajā zālē klātienē sapulcējušies aptuveni 20 cilvēki. Saistībā ar konstatēto tika sākta administratīvā pārkāpuma lietvedība.

Kultūras pārvaldes vadītāja pauda viedokli, ka šis seminārs nebija uzskatāms par tādu pasākumu, uz kura rīkošanu attiecās aizliegums, bet gan par darba apmācībām. Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Normunds Audzišs (ZZS) pauda nostāju, ka seminārs ir uzskatāms par darba pienākumu, bet uz darba pienākumu pildīšanu ar Covid-19 saistītie ierobežojumi neattiecas.

Kā ziņots, Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā no 13. marta līdz 10. jūnijam bija izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā bija noteikta virkne aizliegumu dažādās jomās, tai skaitā ierobežota pulcēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!