Foto: DELFI
Viena trešdaļa no tiem, kas ir vakcinēti pret Covid-19, vakcīnas pirmo devu izvēlas saņemt kādā izbraukuma vakcinācijas punktā, piemēram, gadatirgū vai tirdzniecības centrā, pirmdien, 26. jūlijā, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta panorāma" pauda Vakcinācijas projekta vadītāja Eva Juhņēviča.

"Mēs jau vairākas nedēļas praktizējam savu pieeju – tuvāk cilvēka ikdienas gaitai. Praktizējam šīs izbraukuma vakcinācijas gan pilsētas svētkos, gan gadatirgos, gan cilvēku pulcēšanās vietās. Plānojam šo aktivitāti izvērst līdz vasaras beigām," LTV teica Vakcinācijas projekta vadītāja.

Jautāta, kā cilvēki, kas šajos izbraukuma vakcinācijas punktos saņēma Covid-19 vakcīnas pirmo devu, varēs saņemt otro, Juhņēviča atbildēja, ka ir divi varianti: vai nu cilvēks tiks novirzīts uz stacionāro vakcinācijas vietu, vai nu otrreiz tiks rīkota izbraukuma vakcinācija.

Pagājušajā nedēļā izbraukuma vakcinācija notika desmit vietās. Pārsvarā cilvēki saņēma "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnu.

Runājot par vakcinācijas pret Covid-19 kampaņu, Juhņēviča norādīja, ka "vakcinācijas kampaņa nav tikai reklāmas kampaņa". "Šī reklāmas kampaņa ir emocionāls uzsaukums. Papildus tam ir ļoti daudz aktivitāšu, kas saistās ar skaidrošanu, cilvēku iedrošinātu, pārliecināšanu. [..] Līdz ar to es gribētu teikt, ka šīs aktivitātes ir jāskata kompleksi. Tikai tādā veidā mēs varam iedrošināt cilvēkus pieņemt šo informēto lēmumu – neatlikt vakcināciju un doties vakcinēties," viņa paskaidroja.

Jau ziņots, ka šonedēļ Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļa sadarbībā ar Veselības ministriju sociālajā medijā "Facebook" sāks īpašu tiešsaistes sarunu ciklu ar vadošajiem nozares ekspertiem par vakcināciju pret Covid-19. Juhņēviča aicina ikviens Latvijas iedzīvotāju, kurš vēlas saņemt atbildes uz jautājumiem par vakcināciju, iesūtīt tos kā vēstuli VM "Facebook" profilā.

Tāpat arī Juhņēviča pauda, ka Vakcinācijas projekta nodaļa šobrīd strādā pie informatīvu plakātu izveides. Šos informatīvos plakātus plānots izvietot daudzdzīvokļu namos, uz afišu stabiem un ziņojumu dēļiem. Jautāta, kad šie plakāti varētu būt izvietoti, Juhņēviča nenorādīja konkrētu laiku.

Savukārt, runājot par ģimenes ārstu nozīmīgumu vakcinācijas pret Covid-19 procesā, Juhņēviča norādīja, ka viņiem plānotas paneļdiskusijas. Plānots, ka šīs diskusijas sāksies augusta sākumā. Pirmā diskusija notiks Rīgā, pēc tam Valmierā un citās Latvijas pilsētās, vēstīja Juhņēviča.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Latvijā pret Covid-19 ik dienu vakcinēti vidēji 5057 cilvēki. Kopumā aizvadītajā nedēļā vakcinēti 35 397 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!