Foto: DELFI

Vilnis negrib fotografēties. Siguldā visi viņu zina, Vilnis ilgus gadus Siguldas radio strādāja par dīdžeju, tad saslima un ieguva invaliditāti. Slimības laikā viņš zaudēja svaru – tas no 76 kilogramiem nokrita uz 42 kilogramiem, un siguldieši tagad Vilni diezin vai pazītu. Viņa ienākumi šobrīd ir 270 eiro mēnesī, kas pilnībā aiziet rēķiniem, medicīnas līdzekļiem un kaķa barībai. Izdzīvot palīdzot draugi, labdarības organizācijas un paša čaklums. Vilnis gaida pavasari, kad nokusīs sniegs un atkal varēs rušināties pa dārzu, audzēt dārzeņus un augļus.

"Esmu 62 gadus vecs invalīds," sevi piesaka Vilnis. Divpadsmit gadus nostrādājis "Radio Sigulda" par ētera balsi. Invaliditāti ieguvis jau pasen, 2012. gadā. Toreiz sašķobījās veselība, bija problēmas ar redzi un citas kaites. Kopš 2021. gada jūlija Vilnis ir 2. grupas invalīds. "Nevaru pats paēst. Man ir ieoperēta zonde kuņģī, lai varu sevi pabarot ar speciālo barību, ko man piegādā Gaiļezera klīnika. Regulāri, reizi mēnesī," viņš ieskicē savu problēmu.

Vilnis dzīvo gandrīz pašā Siguldas centrā, palielas privātmājas pirmajā stāvā. Lai arī Sigulda tiek dēvēta par "bagāto pašvaldību", uz Viļņa dzīves apstākļiem tas iespaidu neatstāj. "Dzīvoju šeit kopš 2000. gada. Īrēju dzīvokli. Kundzīte, kurai māja piederēja, 2018. gadā nomira un māju pārdeva kopā ar mani

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!